1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492186 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2712398

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Vi gjorde 13,5 miljoner kronor i vinst när vi vann SM-guld 2007. Det motsvarar 19,3 miljoner kronor om vi tar höjd för inflationen.

Helt galet hur brunäsaren argumenterar för oansvarigt skött ekonomi eftersom fansen tycker det är roligare med sportsliga framgångar än bra bokslut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: beror på vad målet för organisationen är, högst eget kapital eller SM-guld. I den bästa av världar får man båda och MoDo lyckades både ekonomiskt och sportsligt i år vilket är kul.

Dock tycker inte jag att en stabil ekonomi är ett självändamål. Ekonomin ska utnyttjas för att ge sporten fördelar, inte tvärtom. Då kan vi lika gärna vara ett NHL-lag.

Självklart måste man sköta ekonomin men jag håller inte med om att minusresultat = oansvarsfull ekonomi.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Det går inte att snacka ekonomi med pappskallarna från Gävle. Förut så var det någon som kom hit och skröt om hur mycket dom kunde betala Bertilsson..ja Simon Bertilsson..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: De flesta som vinner SM-guld har säkert fina bokslut, men hade hellre vunnit SM-guld och gått några miljoner minus som Skellefteä än haft er säsong. Givetvis håller det inte i längden att gå minus, men i slutändan är det framgångarna på isen som räknas, och givetvis kommer inga långsiktiga framgångar om ekonomin är körd i botten. Kommer du ihåg matcherna & spelarna eller boksluten när du tänker tillbaka på Modos historia?

Det är alltid en svår balansgång, men tror det är viktigt att förstå vad kärnverksamheten är här och hur framgångar mäts.
Kommentera