1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2712528

Sv: Silly season
KB: Jo, men då var vi ett topplag och använde SHL-klausuler som lockbete. Inte riktigt jämförbart.

Vill vara tydlig med att jag inte kritiserar strategin, tvärtom. Jag har ju vid åtskilliga tillfällen lyft det problematiska med att erbjuda Big Dick 300 000 i månaden när Woods, som trots allt har producerat bättre och har ett större MoDo-hjärta, valde att stanna för mindre. Det finns få saker som dödar motivationen så mycket som när en kollega som presterar på samma nivå eller till och med något sämre, får en superlön enbart för att denne hotade med att gå till ett annat företag annars. Lojalitet skall löna sig! Men det gör ju att Silly Season blir väldigt mycket tråkigare.

Svårt att inte vara avundsjuk på Örebro som fick Puistola, Karlkvist och Quenneville, medan vi fick Jasek, Olofsson och Winberg. Hade bytt rakt av 13 dagar i veckan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett: Jag kanske missat nåt med Puistola, men killen har närmast identiska stats som Lukas Wernblom i Liiga.
Karlkvist är tröttare än någonsin, och jag tror han befinner sig på ett starkt sluttande plan. Han har aldrig varit super vältränad och det syntes tydligt ifjol.
Till skillnad från Jasek som är superintressant och Jeppe som verkligen inte fuskar med träningen. Tror han har 2-3 fina år kvar.
Offensiven tror jag vi ligger ganska rejält plus på motför ifjol, backsidan däremot behöver förstärkning.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett:
Det flesta lag hade sina 1/2 center klara så det är givet att det är få lag som kunde erbjuda honom en sådan roll. Vilket fö blev en konkurrensfördel.

Att man erbjuder en center mer än en ytter är i merparten av fallen logiskt. Marknaden bestämmer.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Quenneville är inte mycket att hänga i julgranen och inte en backtyp vi sökt heller. Puistola har potential men kommer inte färga speciellt mycket första året i SHL. Olofsson är en bättre spelare än han här och nu.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Nej fan tar Jasek, Olofsson och Winberg alla dagar i veckan över Karlkvist och Quenneville. Enda spännande där är Puistola
Kommentera