1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

491131 inlägg · 4083 ämnen

Inlägg #2712896

Sv: Silly season
Bad_Brett: Det jag menade med att folk säger att han ”tränat bra” men de ryktena är lätt att dementera då han inte spelat match på hög nivå på två säsonger. Med andra ord på två år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rödluvan: Grejen är att en spelare Dick som har varit bra [trots] att han har varit lat. De flesta hockeykunniga är nog överens om att han hade varit en toppspelare i NHL ifall han haft samma träningsdisciplin som Hasse Jonsson.

För en spelare som har maxat sin kapacitet under större delen av karriären går det inte att fly från åldern. En 40-årig Hasse Jonsson kommer aldrig vara lika bra som en 25-årig Hasse Jonsson.

Däremot kan en vältränad 40-årig Dick Axelsson eller Marcus Eriksson vara betydligt bättre än en lat 25-årig Dick Axelsson eller Marcus Eriksson.

Man kan liksom inte riktigt jämföra underbarnen med "normala" spelare. 99,99% av alla spelare hade inte kunnat ta ett break en hel säsong, för att sedan gå in och fullkomligt dominera i slutspelet, som Peter Forsberg gjorde. Och även om inte en vältränad Dick Axelsson kan göra det på NHL-nivå, så bör han kunna göra det på allsvensk nivå.

Hade i ärlighetens namn inte tackat nej till en vältränad Axelsson i MoDo, men det hade nog aldrig inträffat. Men det känns som att Wikegård är precis rätt person för att kunna få honom att fokusera en säsong eller två.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Så man kan inte vara bra tränad om man inte spelat elithockey?
Kommentera