1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2713478

Sv: Apropå ingenting...
Jag tycker modo gör det bra med små medel. Ni kommer ju aldrig kunna konkurrera med storklubbarna i SHL gällande pengar. Dom få gånger ni varit framgångsrika har ni antingen haft flertalet mycket lovande ungdomar eller ett gäng hemkommande från NHL.

Sannolikheten att ni får fram ett par nya tvillingarna Sedin är väl i stort sett obefintlig och vad ni har i NHL idag räcker inte till för att utmana om guldet, åtminstone inte när dom väl kommer hem. Men kämpa på så kanske ni åtminstone bryter de 14 raka torsken ni har mot Brynäs kommande säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jugge: Vi är redan ett mittenlag i SHL sett till budget. Som vi varit inne på tidigare har MoDo byggts om från grunden organisatoriskt och är numer en helt annan klubb med stark ordnad ekonomi som växer för varje år. När man degraderades till HA fick man låna 4 miljoner av privata aktörer för att klubben överhuvudtaget skulle överleva. 8 år senare har man byggt upp ett eget kapital på 28 miljoner, räknar du in skulderna har man alltså förvandlat en klubb i kaos med krossad ekonomi till en klubb som i snitt går 4 miljoner plus/år.
Då är 7 av 8 år i HA. Man har dessutom bytt sarg, köpt ny mediakub, målat arenan och renoverat yttertaket. Allt på HA's budget.


Allt har blivit bättre. Kontakten med fans och sponsorer är klasser bättre än förut, ståplats har byggts om i etapper för att främja läktarkulturen istället slipsnissar, och man är idag lyhörd på ett helt annat sätt. Man har lyckats få med sig hela Övik och mindre orter runtom i Ångermanland som numer flaggar på matchdagar osv.
Det är en så enorm skillnad mot den tid du refererar till, att det inte ens går att jämföra.
Förr stod ens förhoppningar till Foppa m.fl, idag är det organisationen som är MoDo absolut främsta vapen.

Ge det några år så har MoDo passerat er och några klubbar till på alla plan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jugge: Känslan när man varit inaktiv några månader och kommer tillbaka till samma diskussion, är obegripligt.

Har vi inget roligare att prata om än Brynäs?

Trevlig sommar bönder och banditer!
Kommentera