1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492440 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2713879

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Det lustiga är att Sundström - trots att han hade blivit omskolad till en rent defensiv center på slutet i NHL - snittade 0,27 poäng per match sista säsongen i NHL med Silfver snittade 0,23. Och jag minns tydligt hur många "experter" var ytterst tveksamma till om Sundström verkligen var den förstacenter MoDo behövde. Sundström var för övrigt 31 när han skrev på för MoDo, Silfver fyller 34.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett: nVill påminna om att din logik är (tyvärr) rätt så mycket fel.nDu jämför först deras "sista" säsong, för att sedan påpeka åldersskillnaden vid återkomsten. Om rätt ska vara rätt så prickade Silfver in 0.39 PPG vid 31, dvs 0.12 PPG högre än er Sundström.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Sundström hade ett spelsinne som oerhört få i SHL ens är i närheten av att matcha. Han hittade passningar som jag inte ens såg från läktaren, vilket han var snudd på unik att göra för man får en grym överblick från läktaren jämfört med på isnivå. Det fanns en anledning till att Gretzky älskade spela med Sunny.

Susse måste ha varit topp 10 gällande spelsinne de senaste trettio åren i svensk hockey.

Vi pratar liksom Zäta, Foppa, Erik Karlsson, Bremberg, Bäckström, Sedinarna typ.


För övrigt spelade väl Sundström vänsterforward på slutet i NHL, men med en defensiv roll.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Tror man också måste vara lite realistisk med vilka alternativ man har som SHL-lag. Om Silfverberg gör 30 poäng, spelar ett bra tvåvägsspel, är bra i boxplay och är en ledartyp så är det antagligen en bättre ytterforward än något annat som Brynäs realistiskt sett kunde värva.

Lite samma sak med Hägg. Defensiva backar som är på vippen att platsa i NHL står väl knappast i kö för att skriva på för Modo. Självklart finns det bättre hockeybackar, men frågan är hur många bättre det finns som ni realistiskt sett kan norpa?
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: ja helt sjukt va han visade tvivlarna fel.
Sundström var som du säger yngre än jag mindes vid återkomsten. Men att tro att silfver ska dominera 4-5år på susse nivå. Det är jag säker man kan säga nej till på en gång.
Kommentera