1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

491131 inlägg · 4083 ämnen

Inlägg #2714250

Sv: Silly season
Chamez: Lucas blev precis vald av Saginaw Spirit till någon CHL import draft, vad fan betyder det?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rödluvan: Juniorligorna under Canadian Hockey League håller ju väldigt hög klass, särskilt OHL där Saginaw håller hus. Idel superstjärnor som fostrats där.

Är väl dock väldigt sällsynt att svenska toppjuniorer väljer den vägen då de ofta får speltid i SHL eller får stora roller i HA. Tror inte NHL lagen ser något större värde i det heller förutom de fall där någon nyligen draftad junior inte trivs med sin situation här i Sverige av någon anledning.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Det där är inget att oroa sig över typ alla europeiska spelare som gått i NHL draften blir sen draftad av något lag från CHL så att dom har den spelarens rättigheter ifall spel i CHL skulle bli aktuellt.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Det verkar vara någon draft där lagen i Canadian Hockey league enbart kan drafta utländska spelare. Är inte insatt i det och förstår det inte riktigt heller.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Nån sketen juniorliga, men en stor fördel med MoDo som organisation, man utbildar spelare, men inte bara på isen. Smarta grabbar o tjejer stannar hellre kvar 1-2 år så dom mognar. MoDo kan junior och ungdomshockey
Kommentera