1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492304 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2714765

Sv: Tjafstråd
Rht: Brynäsare har den sällsynta förmågan att kunna vara ett bottenlag i nästan 20 år, men ändå ha attityden av att man är en av Sveriges mest anrika föreningar, trots att man på senare år snarare påminner om Oskarshamn och Karlskrona.

Tror det är det som är så provocerande, hur de är helt inkapabla att inse att klubben är misskött och att de borde ha en ödmjuk inställning. Året i HA var bara ett olycksfall i arbetet, nu går de för guld igen trots att halva truppen är densamma som spelade ut dem - och som nu är två år äldre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tjafstråd
Bad_Brett:

Själv tycker jag att de flesta lagen som har varit i "Elitserien" är klassiska elitlag. Så otroligt många lag finns ju inte att välja ifrån. De flesta har varit med i evigheter.

Däremot har vi en del lag det senaste decenniet som dykt upp och gjort fantastiskt ifrån sig. Nästan som om de har varit dopade. Då menar jag inte dopade bokstavligen, men de har verkligen överträffat allt man kan förvänta sig om man skall gå efter epitetet klassiska lag. Nästan så man tycker att de inte varit värda det. Men trots deras bedrifter så blir de inte klassiska lag i mina ögon. Men de kan såklart bli.

Sen kommer vi till klassiska lag som byggt en identifikation med sina fantastiska eror. Däribland finns det flera och för mig är de berättigade till det de flesta eftersom de trots allt har haft säsonger som tangerar vad de lyckades med under sina stora år. Sina eror. Brynäs må väl ha haft en av de bästa erorna och det är inte konstigt att man identifierar sig med det. Identifikationen skapar dock naturligt en hybris på något sätt.

MoDo hade ju en otrolig era när vi inte vann något. (Men vi var i flera finaler och oftast gick vi långt i slutspelet. Man skapade juniorer som blev världssensationer vilket fortfarande ekar som vår identifikation. Nog blev det lite hybris i den personliga identiteten. Vi är ju inte i närheten av den diamantfabriken längre, men innerst inne så låtsas vi som att vi fortfarande är berättigade till det epitetet.

Ett lags supportrar är nog ganska oberörda av andra lags supportrar åsikt om deras känsla av identitet. det är ju det som håller dem samman.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Bad_Brett: Vad är din mätmetod för vad som är en anrik förening?
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Bad_Brett: Varför har TIK blockat mig? Får väl hänga här då med dig. Ingen verkar gilla mig och det jag skriver.
Kommentera