1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

491131 inlägg · 4083 ämnen

Inlägg #2714968

Sv: Tjafstråd
Tarasov: Expressen har en analys över Brynäs idag. Som väntat är domen bottenlag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tjafstråd
J F K: ” Expressen har en analys över Brynäs idag. Som väntat är domen bottenlag.”

Slutsats modo:
Bottenlag
KOMMENTAR
Modo är alltjämt inne i en etableringsfas och högsta prioritet är att säkra SHL-kontraktet för säsongen 25/26, allt annat är fortfarande en bonus. Klubben är fortfarande färsk i SHL-sammanhang med sju år (16-23) i hockeyallsvenskan i ryggen, det tar sin tid att bygga upp en fullmätig SHL-organisation.
Dessutom förfogar ledarna över en av de yngsta trupperna i hela ligan. Det går inte att kräva att dessa ska leverera en slutspelsplats redan 2025, utan det rimliga är att Modo parkerar i bottenskiktet nästa säsong och slåss om att undvika kvalplatserna 13/14.

Slutsats Brynäs:
Bottenlag
KOMMENTAR
Nykomlingar tenderar alltid att tippas i bottenträsket och Brynäs är inget undantag. De har visserligen förstärkt med flera NHL-hemvändare och intressanta rekryteringar från andra ligor i Europa, men SHL är en fruktansvärt tuff och jämn liga att tillhöra. Brynäs ska ha respekt för att de är inne i en etableringsfas och att saker och ting inte kommer gå av sig självt. Det fanns en anledning till att klubben dansade på kvalstrecket i flera säsonger innan de till slut brakade ur ligan 2023.
Brynäs får ta sikte på ingenmansland och play in-platserna i första hand. Högre än så borde inte klubben sikta här och nu, trots att potentialen finns för att vara ett slutspelslag redan 2025.

Känns ändå som dom rankar Brynäs över modo här…
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: Alla nykomlingar oavsett nyförvärv kommer vara bottenlag, det är bara naivt att tro annat, det tar tid att bygga upp ett framgångsrikt lag.
Modo gör tex en fantastisk första säsong men ändå är vi långt efter topp6 lagen, det kommer ta ett par år innan vi rimligtvis kan konkurrera om de platserna.

Jag får känslan av att det är många Brynäsare som som har en lite övertro på nästa säsong, själv känner jag att det är ett flertalet spelare som måste leverera över sin högsta nivå för att man inte skall vara ett direkt bottenlag.

Jag tror Modo, Malmö, Brynäs och Örebro kommer fightas om platserna 10-14
Kommentera