1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499714 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2717131

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Jag tror inte heller ni klarade er kvar på ren underskattning. Däremot går nykomlingar ofta på rent lyckorus första säsongen, i synnerhet på hösten där de vinner matcher de normalt inte kommer vinna. Tror inte Brynäs kommer dra samma fördel eftersom vi bara var borta från SHL i en säsong. Men med Karlskrona och Oskarshamn kunde vi se samma tendenser. Karlskrona var väl till och med i ligaledning vid landslagsuppehållet i november.

När ett lag har gått upp i SHL efter 7 års olycka så drar alla åt samma håll. Det är därför dessa lag ofta har svårare andra året.

Nu för tiden är dock serien så jämn. Jag kan se 7-8 lag som lika gärna kan komma att åka ut samtidigt som vissa av dem lagen (Leksand, Timrå, Växjö och LHC) till och med kan hota rätt långt in i slutspelet om de slipper skador. Starten av säsongen kommer bli viktig, och att slippa skador.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Johannes Hedberg: Nu var väl MoDo även bästa nykomlingen på många år. *hittar inget om hur vi låg till efter hela serien spelad* nnOch vi har inte heller tvingats göra stora ändringar utan vi har tillräckligt duktiga spelare för anfallshockey i SHL. Vi lever inte på bqra en kedja och kontringar som många nykomlingar tvingas köra efter att ha kört offensivt i Allsvenskan.
Kommentera