1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2717154

Sv: Apropå ingenting...
KB: Jädra soppa det där. Gävle-klubben Strömsbro är en flersektionsförening där hockeylaget måste ha ett eget kapital baserat på alla sektionernas sammanlagda omsättning. De har massa ungdomslag i innebandy och andra sporter. Det egna kapitalet har man inte och tvångsdegraderas därför från div1. Blir ju helt orimliga krav för en flersektionsförening.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Ser inte varför det blir orimligare om man har flera sektioner. Varje sektion bör väl ändå kunna bära sig själv, så kravet är i sig inte särskilt märkligt.

Sedan har svensk hockey gigantiska problem då hockeyförbundet bara brytt sig om SHL de senaste 10 åren. Tre HA-lag med dispens och många division ett-lag med gigantiska problem.

Som jag skrivit massor av gånger. Hockeyförbundet borde krävt procent av det avtal SHL skriver för att slussa ned och gjort detsamma för HA. Svensk hockey mår skit för att bredden mår skit. Sedan kan Anders Larsson sola sig i glansen av SHL hur mycket han vill.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: HockeyEttan är extremt dysfunktionell i flera avseenden. Inte insatt i fallet Strömsbro, men det säger ju något att flertalet klubbar tvångsdegraderas och de underifrån tackar nej till avancemang. På grund av bristande förutsättningar för att överleva kostnader och krav en nivå upp.
Kommentera