1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492372 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2717246

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Classic JFK att undvika det man tog upp, börja prata om något annat för att avsluta med lite personangrepp… Det var du som tog upp att vår akilleshäl var vår, på SHL nivå, orutinerade tränartrojka.

Jag konstaterade enbart att Molin har mer erfarenhet än era tränare. Men när man har problem att formulera enkla meningar, så ska jag nog inte förvänta mig något annat…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jugge: Vi har faktiskt 1 + 2 + 4, dvs sju års erfarenhet. Räknar man de säsonger Ove varit assistant eller head coach i SHL är det också sju...
Räknar du development coach, så kontrar jag med att Sundell utvecklade MoDos juniorer genom hockeygym under 2007-2016, så det är 10 år till som vår coach var inblandad i SHL-hockey. Så, har Ove mer erfarenhet som SHL-coach än våra tränare?

Jag anser att ni har en huvudtränare som har väldigt lite erfarenhet av SHL som huvudtränare. Jag anser att det är en potentiell risk. Jag vet att alla inte gör det, men indirekt verkar journalister göra det som anser att utländska tränare generellt har det tuffare. De har bara inte förstått att det främst kanske inte beror på vilket land de kommer från, utan snarare att de saknar rutin från svensk hockey/SHL.

Jag tyckte Karlins orutin var en risk inför förra säsongen och det har visat sig att de justerat spelet hyggligt omfattande två gånger. En gång i slutet av förra säsongen, vilket ledde till betydligt fler poäng de sista typ tio matcherna. En ytterligare justering nu inför försäsongen, som jag hoppas förbättra hur vi försvarar oss. Jag är väldigt tacksam för att vi fått rutin in bland våra tränare och framförallt hos huvudcoachen.

Generellt tror jag att det i Sverige är en fördel att tippas långt ned. Att det med vårt kynne passar oss bättre att vara underdogs. Att det köper oss mer tålamod från styrelse, sponsorer, fans och laget själva. Lag som tippas högt upp som Rögle och HV ifjol får en helt annan press från media och det är ingen tillfällighet att båda de lagen sparkade tränarna med olika utfall. Jag är därmed positiv till att vi tippas långt ned.
Jag tror också att det vore en potentiell risk för Brynäs att tippas för högt upp. Ni kommer inte få lite billiga poäng i inledningen pga underskattning (vilket vi nog måste sägas ha fått) och det kommer börja gnällas tidigt i brynäsboken om det börjar väldigt tungt eller i mitten av säsongen blir likt för Manner. Vi kan rycka på axlarna och säga att "ja ja, vi had det jobbigt november till januari förra säsongen också, men vände det till slut".
Kommentera