1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2718028

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag håller med dig om Hellkvist och Rahimi. Hade gärna sett en till rutinerad ass-tränare med en mer PP-roll typ den som Arlbrandt har i LHC och som kan utveckla dom yngre killarna som Liam Dower, Tellström, Kangas.

Nu om Hellkvist blir sjuk blir det Kenttä som kommer in och/eller Stefan Öhman. De känns ju sådär. Lite typiskt Löven att det händer med haha.

Att jag rankar ner Löven beror också på att jag tycker vi går all in på en förstakedja med Lilliz, Otto och Forsberg. Bakom dom finns ingenting. Tre erkänt ganska bekväma spelare som är grym framåt och i powerplay men inte driver spelet direkt. Djurgården med Kruger skulle kunna stänga ner den direkt i ett slutspel. Bakom dom finns egentligen ingen offensiv alls. Andrakedjan blir Liam Dower som var iskall sista 40 matcherna ifjol, en skadebenägen och rätt hockeytrött Jacob Olofsson plus Oskar Tellström från division 1. Blir det skador på förstakedjan är det enormt tunt med. Snacket om att Lilliz tjänar 220K månaden hade jag delat upp de hellre på 2 spelare.

Fortier, Mustonen, Possler, Erik Andersson, Killinen är alla rollspelare och bra på de dom gör men de görs inte många poäng per klubba där.

Backsidan är alldeles för framtung. Kenttä har inte än ersatt Rahimi som burit boxplay och egen zon sista åren.
Maione och Theocharidis tar ut varandra. Hade räckt med 1. Kommer bli mycket insläppta mål i vinter med den här backsidan Blir nog 2 backar och 3 forwards i PP nu. Inte 1 back och 4 forwards. Alfons Frej ska dessutom få chansen med plus att vi har kvar Jesper Lindgren som det finns en uppsida i och hade en bra avslutning på säsongen.

Målvaktssidan är stabil om Voutilainen har koll på sina ljumskar. Förhoppningsvis vågar Hellkvist spela Thelin mer och inte nöter sönder Voutilainen som Stråhle gjorde för han var rädd för att få kicken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Greg P: Tror du Otto går med Lilliz och Forsberg?
Tycker han påminner rätt mycket om vår Ranta som kör rätt mycket onemanshow (båda gör det dock jävligt bra)
Var ett ständigt hot framåt när han var inne.

Ska bli oerhört spännande att se Hellkvist i Löven. Kan säga att det är slut på lallandet med spelare som bara tar i när det passar, han ställer hårda krav och är samtidigt skicklig att få med sig truppen.

Tror f.ö inte alls på DIF.
Thoresen må vara en klassvärvning, men truppen i övrigt är för gammal, seg och sliten.
Brodin och Klasen var rent usel under årets slutspel. Ett år till på dom gör dom knappast rappare.
Dick tycker jag är en fruktansvärt märklig värvning.. han hade svårt med tempot för 2 år sedan.. kommer bli en tokflopp.
Deras hopp står till en duktig tränarstab och gallerungarna som stundtals briljerade ifjol.

Tror ni lövare har all anledning att sikta högt i år.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Greg P: Jag tycker du har en rätt nykter analys, men Olofsson, Mustonen, Fortier med flera kan definitivt göra en del framåt. Framförallt om Hellkvist får ordning på det hårda jobbet.

Backsidan är märklig. Varför offensiva Frej om man har Lindgren, Maione och Theocharidis? Lindgren verkar ständigt ha problem med sina axlar så han blir lite tunn defensivt. Det blir intressant att se er (och Brynäs som är i ett liknande läge med offensiv backsida).
Jag gillar Cronholm, men är han inte lite ensam som general? Nörstebö är en bra allround-back, men särskilt fysisk är han inte.
Kommentera