1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492484 inlägg · 4085 ämnen

Inlägg #2719662

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det mesta verkar vara möjligt för juniorer i Skellefteå. Måns Forsfjäll såg ut som han hade spelat i SHL i tio år sin första säsong. Salomonsson var bästa back i slutspelet iår, Pellikka kommer vara en superstjärna i NHL inom ett fåtal år. Man har en förmåga att båda spotta upp juniorer ur egna led som kommer upp och tar för sig direkt, men också ta lite mer oslipade diamanter från andra klubbar och göra dem NHL-mässiga. Karlsson, Frödén, Roos, Broberg t.ex. Med det mönstret som varit ser jag det som högst sannolikt att Brandsegg med sitt spelsätt får en bärande roll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: nej följs trenden kommer Pellikka INTE bli en superstjärna i NHL. Grejen är att Skellefteås spelare aldrig blir superstjärnor i sina NHL lag. De tar tröjor men blir ju inte ledande spelare. De har väl aldrig haft någon på topp 15 i poängligan eller någon defensiv specialist i NHL? Möjligen pappa Erixon och Mats Lindgren men det var ju för 30 år sen. Grejen är att de har ett bra sätt att slussa in juniorer i Shl med spelsätt som inte fostrar dem till stjärnor i NHL
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Forsfjälls första riktiga säsong gjorde han 1 poäng på 17 matcher. Ifjol 5 poäng på 41 matcher. Kallar du det bärande spelare så ok.

Forsfjäll, Sandlin Pellika och flera andra har dessutom spelat i juniorerna och fått utbildning där för att passa in. Det har inte MBN.

Förstecenter är jag som sagt tveksam till. Tror mer på honom som ytter och där är SAIK svagare så där är det nog lättare att slå sig in.
Kommentera