1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492594 inlägg · 4085 ämnen

Inlägg #2719673

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Men Skellefteå har inte producerat NHL stjärnor tidigare trots visad talang på hemmaplan. Tiden kommer ge mig rätt att det är något i deras skolning av spelare som gör att de inte når toppen i NHL. T ex den blandning av talang och erfarenhet i Skelleftepkedjorna ger inte samma skolning som linje 19 eller juniorkedjorna med 73 och 75 or som skolade våra superstjärnor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : På senare tid tycker jag att SAIK haft bäst lycka med backar. Lika bra med forwards har man inte varit.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Det ligger ganska mycket mer än skolning i junioråldern om man når toppen av NHL eller inte. Det enda SHL-klubbarna vill är att spelarna ska nå A-laget, sen att nå NHL är mycket egen vilja och träning. Dessutom har det extremt mycket att göra med hur mycket plats NHL-klubbarna har i sina trupper. Det är liksom svårt att nå NHL som det är och det behöver inte ha att göra med hur duktiga SHL-klubbar är på att utveckla spelare. Det finns spelare i andra klubbar också som gör det skitbra i SHL och sen inte klarar av nivån i världens bästa hockeyliga.

Jag har väldigt svårt att se att vi lär ut något speciellt eller gör något specifikt i träningen med juniorerna för att de ska ha lättare att nå NHL. Att tänka att Salomonsson och Pellikka inte skulle kunna klara av NHL pga hur det blivit ”skolade” i en av Sveriges bästa juniororganisationer blir naivt.
Kommentera