1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495739 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #2721283

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: När var den senaste gången MoDo försökt omskola/lära en ytterfoward spela center?
"Varför man skulle göra så kan vara av olika anledningar, har man brist på centrar är det bra om en ytter också lär sig att behärska den rollen. Det är ju inte som att det inte sker redan."

Jag tror jag inte kan komma på en enda gång motsvarande hänt i MoDo. När vi haft centerbrist så har vi tagit in en back eller någon som verkligen tidigare spelat center, typ då Aagaard eller Woods. Backar jag kommer ihåg har varit Wahlberg, Jan Öberg och framförallt Marcus Karlsson som kunde vikariera som center vid behov. Hur många renodlade ytterfowards kommer du ihåg som MoDo flyttat in som center? Emil Molin hade väl spelat ytter innan han kom till oss, men han hade i tidigare år spelat center. Sundström och Forsberg har båda spelat vänsterforward i NHL, men där är det ofta lite annorlunda fördelat gällande vem som tar det defensiva ansvaret.

Det är så mycket svårare att prestera som center om man aldrig gjort det än vad du verkar tro. Generellt har man mer puck, man har ett helt annat spel i egen zon där man hjälper backarna, man bilr mer involverad i uppspelen och generellt är lite av en hjälpgumma över hela planen med ett mycket större ansvar. Det krävs generellt betydligt bättre spelsinne.
Nästan alla ytterforwards som inte spelat i rollen center skulle inte klara det bra.
(Jag vet att man i modern hockey inte låser forwards så hårt, utan givetvis täcker en ytterforward upp om centern exempelvis forecheckar. Ofta byter man då tillbaks när man får möjlighet. Dock är det skillnad att ta det jobbet tillfälligt jämfört med att göra det en hel match)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: nu stämmer han inte in på det du pratar om men jag kommer att tänka på jan öberg som spelade där det behövdes :)
även magnus hedlund som började som center men blev back, eller var det tvärtom?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Blev ju en rolig utmaning av detta. Magnus Häggström och Peter Öberg är två namn som ploppar upp.

Nu räknas kanske inte Häggström då han blev omskolad under tiden i Malmö (och hände det tekniskt sett inte i MoDo).
Kommentera