1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495665 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #2722412

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K:

Jag väntar gärna och ser, ger den tilltänkta förstakedjan 5-10 matcher in i serien för att se hur det klickar och ifall de kan få igång nått.

Tycker det är lite tidigt att helt döma ut kedjan innan de ens spelat tillsammans och säga att laget blir starkare genom att formera sig på annat sätt. Sedan tror jag man är påverkad av hur det såg ut förra året, rimligen bör Ranta ha anpassat sig mer samt att han får bättre kedjekamrater.

Visst att det är viktigt att sprida ut kompetensen i laget för att inte stå och falla med en kedja, men å andra sidan är det också viktigt att ha en superkedja som leder laget och producerar kväll efter kväll som motståndarna är rädda för. Återstår att se ifall Ranta-Jasek-Olofsson kan bli en sådan enhet.

Vi får helt enkelt ge det tid och låta alla komma in i det. Sedan är det inte så enkelt att det bara är poängen/målen totalt över laget som räknas, och bara för att man gör mer poäng framåt totalt som lag så betyder det inte att vi får fler vinster. Det kan vara nog så viktigt att ha en kedja som producerar merparten av poängen (även om totalen i laget blir lägre jmf med att sprida ut spetsen) och alltid lyfter upp spelet och får tryck på motståndarna så man kan komma in i matchen eller ta över så att det svänger över åt vårt håll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Rytter: Jag köper det, men det finns i regel två sidor av ett mynt. Har man en kedja som ska producera och den stängs ned, så är också det ett problem. Har man tre jämnare kan det vara en fördel då minst en lär ha en bra dag.

Det fanns en anledning till att Pittsburg ofta särade öå Malkin och Crosby även om det blev spetsigare med dem ihop.

Vi får helt enkelt se framöver. Jag tror att Karlin så tjurig som han är kommer ge förstakedjan oerhört många chanser innan han splittrar den om den inte fungerar.

Jag förbehåller mig rätten att spekulera ändå då det är ett forum för diskussioner.
Kommentera