1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495665 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #2722450

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gorkyman:

Håller med dig i ditt omdöme, True var väl den som utmärkte sig minst sett till roll i laget även om han på inget sätt var dålig, han var bara inte lika synlig som övriga. Trots allt så såg han rätt stark ut vann han en hel del närkamper, gjorde ett bra arbete i BP och skapade tre riktigt bra lägen så med lite flyt hade han gjort mål. Jag tycker inte han ser så jättetrög ut, storleken lurar en lite. Visst inte den snabbaste på korta sträckor, men när han hade fart och trampade genom mittzon tyckte jag inte snabbheten såg ut att vara ett problem.

Framåt hade en farlig styrning i PP där han skapade sig utrymme framför mål, bröt in på mål från kanten och fick till ett bra avslut som målvakten gjorde en bra räddning på, farligt skott från slottet som gick strax över. Så han skapade tillräcklig för att faktiskt få till ett mål.

Min åsikt kring de nya:

Jasek - Ser riktigt spännande ut, snabb, kreativ, bra passningsspel, vill ha puck och driva spelet. Sedan jobbade han hårt hemåt och tog ansvar. Detta är en riktig uppgradering mot Rååma. Han kommer bli en sådan spelare man blir glad av se spela hockey.

True - Som skrivit ovan, utmärkte sig minst av de nya namnkunniga spelarna utan att vara dålig. Tror han kommer bli nyttig med sin storlek och tyngd, kombinerade fint med både Aagaard och Woods vid några tillfällen.

Måns - Ok match, kämpar och sliter, vinner puckar och krigar. Han kommer vara nyttig när han kommer in i vårt spelsystem och tempot. Över en säsong så kommer han vara en bättre värvning än Walli tror jag och kommer vara nyttig för laget.

Winberg - Ser stabil ut, bra på skridskorna, ligger rätt i positioner, rejäl i närkamper. Det som överraskade mig är att han var lite mer villig att hoppa med i offensiven än vad jag trott, och det är en positiv sak. En rejäl uppgradering om man tänker att han tar Rubins plats.

LaDue - Började riktigt bra, men tappade ju längre matchen gick. Kan ha att göra med trötthet och han inte är uppe på samma nivå som övriga träningsmässigt än. Såg inte så vilsen ut trots den första matchen på större. Visade upp en bättre rörlighet, passningsspel och kreativitet än vad jag hade förväntat, det är inte bara en rent defensiv sarg ut back. I början rejäl och noggrann i spelet och tuff i närkamperna, men mattades ju längre matchen gick. Tror han kommer bli bra om man tänker att han ersätter Brickley.

Byström - Mycket bättre än förväntat, är stabil och kämpar hårt visade prov på fin skridskoåkning och tog offensiva initiativ. Lovande match och hoppas han kan bygga vidare på detta.

Efter en match är det svårt att dra slutsatser men det känns som backsidan kan vara en rejäl uppgradering mot förra året, vi borde även vara plus på centersidan om man tänker att Jasek/True ersätter Dick/Rååma, bland yttrar så är nog Olofsson/Måns en uppgradering mot Walli/O'regan/Hutsko.

Tycker även att LP såg lovande ut, tror inte han är redo för en första eller andrakedja, men om inte Niderbach steppar upp så kan LP sno hans plats och gå in med Måns och Sam.
Kommentera