1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2722829

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
J F K: det är lite ”döden” för många unga hockeyspelare som kämpar för att just komma med i tv pucken. Vet själv när jag trodde att jag skulle bli uttagen på 90 talet efter en supersäsong. Men det är lite som du sa själv. Jag va också sen i utvecklingen. Jag va stor och lång men inte bäst på skridskorna men hade otroliga handleder och sprutade in mål. Det räckte ändå inte. Spelare vars föräldrar som var tränare, materialare osv gick före tyvärr. Även om de inte egentligen va så mycket bättre än mig men va bättre på skridskor.

Vet inte hur allt det där fungerar idag men på min tid så slutade 90% av spelarna innan de hade fyllt 20. Nu spelade jag för en liten klubb i en liten kommun och det fanns egentligen ingen annan stans att spela om man ville utvecklas ordentligt. De som va talanger gick till Borås eller HV71 juniorlag.

Tråkigt att småklubbar inte har pengarna till utveckling och tillgång till mentala coacher eller liknande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
Chamez: Du hade haft en större chans idag. MoDo var rätt sena på bollen, men Skellefteå började tidigare bedöma spelarna mer efter spelsinne och potential. Inte bara hur bra de var just vid tillfället, vilket tenderar gynna stora spelare som var tidiga i utvecklingen.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Juniortråden
Chamez: Jag spelade också hockey fram till tv pucken ungefär. Efter det ledsnade jag och många andra. Killarna som hade engarerade hockeyfarsor kom med i tv pucken och några spelar än idag
Kommentera