1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495255 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #2723291

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Har nog skrivit tre-fyra gånger att jag håller Ranta högre än Kopacka, så vet inte riktigt vad du blir provocerad av kring det. Däremot menar jag att Kopacka är svårbedömd och knappast ljusår sämre än Ranta, som du försöker få det till. Ett sådant påstående tror jag att du kan få äta upp under säsongen, men vi får väl helt enkelt se hur de här killarna presterar 24/25.

Det vi vet är att de hade snarlika poängskördar när de spelade i AHL samtidigt och att de har vissa likheter med varandra. Let’s face it, om det hade varit ljusårs skillnad i nivå - som exempelvis mellan Foppa och Ove Molin - så hade de aldrig spelat flera år i samma nordamerikanska liga med ungefär samma poängskördar.

Att Kopacka gjorde 33 mål på 49 allsvenska matcher från en tredjekedja är också förtroendeingivande, men som sagt, svårbedömt hur bra han kommer leverera i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Peja: Ska erkänna att jag är väldigt nyfiken på hur Kopacka kommer fungera i SHL. Magkänslan är att han gynnades av de öppna ytorna i HA och att en spelare som Ranta är betydligt mer resolut mot bättre försvar.

Samtidigt var det många MoDoiter som ville värva Kopacka redan inför förra säsongen (till SHL).

Tror det blir hit-or-miss. Antingen gör han en Karlkvist och stänker in 20+ mål, eller så blir det totalt fiasko och försäljning till finska ligan före jul.
Kommentera