1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492370 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2723357

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Trilske: Jag tror att det står mellan Örebro, Malmö och HV. HV har väl värvat ok, men jag är väldigt osäker på Blomqvist som tränare där. Han har verkligen inte imponerat, men har på något märkligt sätt blivit lite av medias gunstling. När man dessutom går från från lite slapp till väldigt hård kravställan så kan det dröja ett tag innan man får effekt. Jag minns hur Man United rensade ur och skulle öka krvställan rejält med sir Alex, men det dröjde flera år innan man blev ett topplag.

De har väl egentligen inte värvat så bra (dyrt) som man brukar heller, utan har hållit igen lite.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Lyssnade lite på Sanny och Svenssons livesändning på instagram. De tyckte både att LaDue gav ett väldigt bra intryck och ser väldigt spännande ut baserat på Skellefteå-matchen. De konstaterar att det bara är en match men att man snabbt ser hur en spelare för sig med pucken och på skridskorna. Gav exemplet Gregoire som tvärtom såg ut att ha det väldigt svårt på de punkterna förra året.

Svensson menar att det är helt klart med Norlinder om det inte blir nytt kontrakt där borta. Sanny sa då att ett det blir en helt annan slagkraft på backsidan och att en så ”liten” ändring kan vara skillnaden mellan att komma på typ plats 9 kontra 12-13.

De gillar Måns Carlsson. En spelare för tredjekedjan men som kan fylla många roller. Stämmer väl överens ganska bra med allmänna känslan där.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Något av dom lagen kan lika gärna bli årets Oskarshamn. Får tex Örebro en dålig start med en seg Karla och Puistola (floppvarning) blir det tufft direkt.

Och vad händer om HV ligger sist efter 15 omgångar? Det kommer gapas o skrikas efter nya spelare och samma kaos upprepas igen.

Malmös nya toppbackar har sämre statistik än LaDue. Samt att deras offensiv ska bäras av mindre bra finnar och skadat gods i form av Pasic, Stenberg och Öberg
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Blomqvist är medarbetaren som är fantastisk i arbetsintervjuer och att snacka utåt, i hans fall i medier. Hittills tycker jag att hans resultat som tränare är ungefär vad kan kunnat förvänta sig av trupperna han har haft till sitt förfogande. Någon demontränare har han inte visat sig vara hittills.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: jag har personligen sett ner på hans ledarskap sen han droppade " play dirty " skandalen mot oss i kvartsfinalen i HA.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K:

Är inte så imponerad av HV:s ny inkommande spelare.
Det känns som HV71 bara kommer kunna få ihop en bra spetskedja?
Med Borgström och Kero ( Som aldrig har spelat på en liten rink)
Men vi vet också att HV har pengar som kan rädda dem mot slutet av säsongen om det skiter sig för dem?
HV hade väldigt tunn backsida förra säsongen och den har inte blivit bättre i år..
Bara floppen Engsund som skall bära upp försvaret!


Malmös skrämmer inte heller så mycket..
De nya finnarna är inte alls från samma hylla som dom tidigare.
Sedan har dom tappat sina 2 bästa backar från det tidigare svaga försvaret.
Dras fältherre Adam Mattsson kommer att bli kännbara.
Det vila ett tungt ansvar på Carl Persson och Händemark?
Känns igen från tidigare år?

Till och med Brynäs känns vassare framåt än vad Malmö och HV och Örebro ger intryck av... Om vi är oroliga för vår backsida så borde samtliga dessa 4 lag vara mer oroliga..
Och då vet vi att minst 2 av dessa lag saknar kassa för att kunna justera upp den.

Samt så tror jag att många lag vet nu vad som gäller vid möten med Timrå.
Deras backsida skrämmer inte heller mig värst mycket.
Även om det kommer vara ett Timrå med ett helt nytt sätt att spela och det kanske kommer vara just det som gör att dom kommer få problem i år...?
Kommentera