1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492440 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2724505

Sv: Silly season
Zup: Vad är Berg för typ av back enligt er som är mer initierade?
Det känns ju inte helt främmande att Berg blir 8a om ni tar in Norlinder och Brynäs har ju kort om backar.
Berg gjorde sina juniorår i Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Tigerhjärta:

Back som stämplar in varje kväll men är väl lite begränsad med klubban, förutom när det kommer till att crosschecka...

Håller nog inte med om att han har dåligt spelsinne, hans "pinchar" visar att han läser spelet bra och har bra känsla för när man kan smyga med upp i anfallen.

Faktiskt varit målfarligare i SHL än vad han var i HA.

Vet inte om det är för att man har kapat några minuter i hans speltid som gör honom mer benägen att kliva fram offensivt.

Tvingas väl spela lite på gränsen på SHL-nivå i egen zon (likt folin) via fasthållningar etc men håller sig för det mesta på rätt sida av lagen, dvs har bra känsla för vad som är tillåtet.
Kommentera

Sv: Silly season
Tigerhjärta: inte en chans att vi släpper en back till en förmodad konkurrent i botten i början av säsongen. Blir förmodligen HA om något, Djurgården behöver rightare tex. Tror dock Berg stannar
Kommentera

Sv: Silly season
Tigerhjärta: Vi förlängde kontraktet så sent som i februari, tror inte vi släpper honom. Blir nog utlåning på Norén och sedan viss rotation.

Som du ser på min profilbild är han lite småful. Jobbar stenhårt och är ganska snabb på rören. Kan även användas som forward, men har inget fantastiskt spelsinne.
Kommentera

Sv: Silly season
Tigerhjärta: Spelmässigt skulle jag säga att Berg kan göra ett ok jobb i SHL som 6:e/7:e back. Han styrka är att han alltid kör fullt ut. En spelare som är kanon att ha på träningar och när det hettar till lite i matcher.
Kommentera