1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492374 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2726581

Sv: Apropå ingenting...
Statler: "Här har du listan från ifjol. MoDo 2:a."

Spännande/oväntade bortasiffror. När Foppa spelade så förstår jag om ni drog mycket bortapublik, men har ni verkligen så mycket supportrar utspridda i landet? Eller var det mer ett slags "nyhetens behag", dvs kul att se MoDo tillbaka i SHL igen efter alla år?

Kan vara värt att tillägga att det är en genuin fråga, inget hån eller dylikt. Tänkte mest pga allt käbbel mellan våra supportrar på det här forumet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
SuneMangs: jag född och uppvuxen i Habo utanför Jönköping började följa Modo 77-78 för alla andra lag var ?upptagna? och ingen vidare hockey i Jönköping. Det har hällt i sig och går tydligen i arv då dottern håller benhårt på MoDo. PS har inte alltid varit lätt att vara Modo supporter i Jönköping men förra säsongen vart det dejligt DS
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
SuneMangs: Jag blev också aningens förvånad. Modo har ett stort följe på bortaplan som säkert kommer fortsätta denna säsong men visst kan det vara nyhetens behag från andra lags supporters. Sen spelade MoDo underhållande hockey vilket kan bidra lite.

Mmm haha det är bra att kunna ha dialog som inte faller under entitet ”käbbel” 😎
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
SuneMangs: Jag snackade med min Djurgårdspolare som tycker Leksand är etta och MoDo tvåa. Sedan kommer Luleå och Brynäs för honom gällande mest publik i Stockholm. Givetvis väldigt anekdotiskt och knappast vetenskapligt, men vi har väldigt bra publik över hela landet. Det snackades också om det i HA där det dök upp en MoDo-klack överallt där vi spelade.

Det går säkert lite upp och ned i det där också, men det har varit så sedan våran 73-årgång kom fram.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
SuneMangs: ifjol hade vi riktigt bra bortaklack på många arenor. Vi har mycket fans i södra sverige av någon anledning (MoDo syd). MoDo syd är dock otroliga, bra fart på dessa individer!

Tror även att Foppa har lyckats värva många i min generation (~1990) till att heja på MoDo. (Känner rätt många 08or som nämnt det).

Gällande Norlinder är det svårt att veta vad man kan förvänta sig. Han är en bra talang, så hittar han tillbaka till corona-formen kan det nog bli bra.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
SuneMangs: Det är faktiskt så att MoDo's bortfölje är rejält stort, många supporterföreningar runt om i Sverige för MoDo, tror MoDo Syd är störst med kanske 400-500 medlemmar (I alla fall förr, vet inte till 100% nu)

Det är NHL-eran som skapade intresset för klubben tror jag, eller att Messmör var en sponsor.

Men ja, svaret på din fråga är att det är många modoiter runt om i landet. (Det var samma i HA, trott eller ej)
Kommentera