1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492446 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2726847

Sv: Silly season
Rödluvan: bara två år kvar på HA tv-avtal med tv4. Med tanke på hur populär HA är idag borde det inte vara svårt att förhandla ett nytt betydligt bättre avtal
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
SPOODI: Det som är problemet är fortfarande att det är en andraliga.
De som har SHL har redan produktionsbussar, anställda hockeyexperter och allt som behövs. Därmed blir det mycket billigare och lättare för TV4 i det här fallet.

Alla verkar tro att det är en dålig förhandling, men jag skulle säga att man sitter i en väldigt dålig förhandlingsposition. För alla andra än TV4 blir det väldigt dyrt och därmed är man inte beredda att betala så mycket, vilket gör att sittande leverantören TV4 kan gå litegrann över och få det billigt. HA kan ju inte gärna spela utan TV, för det har man inte råd med.

Den enda aktören som kan lösa det hela är Svenska Hockeyförbundet genom att se till att SHL inte får behålla hela tv-avtalet själva, utan att SIF fördelar pengar ned i systemet. Tyvärr verkar SIF skita i att lag i HA, ettan och tvåan tvingas lägga ned. Det är bara glada om de får gå på fina middagar och sola sig i glansen med SHL.
Kommentera