1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2728137

Sv: Apropå ingenting...
ValleyLeaf: Har lekt med tanken själv. Woods skulle kunna vara den där Zuccarello-typen i förstakedjan som kan dra på sig bevakning och hitta öppnande passningar till Olofsson eller Jasek, som båda har mycket fina skott. True och Aagaard är lite för stillastående för att det ska bli bra helt bra.

Dessutom har jag länge pitchat för att testa Ranta och Aagaard ihop, då Aagaard är som bäst utan puck och Ranta vill ha mycket puck. True skulle nog kunna bli ett perfekt komplement.

På pappret tycker jag att detta ser mycket bättre ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag tror helt enkelt vi/många underskattar Woods. Det är alltid tankar om att han ska lira i 2a kedjan, men frågan om han helt enkelt inte är 1a line material i SHL?
Vad är det som gör honom sämre än Ranta, Olofsson eller Jasek?
Ser det som väldigt bra om vi har två relativt jämna top kedjor.

Vi har ju testat många gånger att ha en 1a line som gör 50p var medans resten för max 15p. Känslan är ju att det funkat bättre när vi istället haft ett helt gäng 30-35p spelare.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Oavsett så är jag defintivt för att testa. Se hur kemin fungerar helt enkelt.
Woods är dock en rätt bra avslutare själv också och om de andra två får mer fokus så får han mer utrymme. Jag tycker han gör väldigt många mål där man tycker målvakten borde kunnat rädda. Jag undrar om han är skicklig på att skjuta vid ett för målvakten dåligt tillfälle (ungefär som när Näsén slår passen) eller om han är väldigt svårläst för målvakten. Många gånger ser det ut som att pucken går rakt igenom målvakten på skott denne borde kunnat rädda. Det skriver jag inte som någonting negativt, utan som sagt tror jag att det är skicklighet från Woods.

Och Aagaard kan nog positionera sig framför mål och peta in ett gäng returer, jobba fast puckar från hörnen och vara ett bra komplement till Ranta. Ranta skulle kunna få vara "stjärnan" i den kedjan, utan att det går ut över de andra två. Med Ranta bredvid Olofsson känns det som att Olofsson inte får så mycket puck som man skulle vilja.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Ranta får gå mot mål så mycket han vill och blir det miss eller returer kan Aagaard peta in pucken! Kan bli bra det!
Kommentera