1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492440 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2728294

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Det är ju alltid några lag som presterar helt annorlunda än det förväntade. Vilka lag tror ni att det blir?

Baserat enbart på gissning (så klart), så tror jag:
1) Årets flopp: Att Linköping inte alls kommer vara så bra som de snackas om. Deras förra säsong blir snarare ett undantag än en trend uppåt. Deras trissvinst på målvaktssidan förra säsongen förvirrar deras trend. Jag gissar på att de snarare fightas i botten än i toppen.
2) Årets flipp: att HV71 inte alls kommer fortsätta vara ett strykgäng, utan vara ett lag som gör en överraskande bra säsong, och att det kommer snackas om en ny kultur och förbättringar på alla plan i Jönköping. Kanske t o m slutspel.

Men som sagt, den känslan är lika mycket värt som att köpa en lott med 1/14 vinstchans. Kul att spekulera i iaf.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Cheese:

Intressanta flipp/floppar även om jag själv tycker det pratas för lite om LHC för att betrakta dom som uppsnackade eller någon sorts guldkandidat, tycker alltjämt dom smyger lite i bakvattnet efter tappet av högberg trots att man förstärkt ett redan spetsigt lag.

Just med LHC fokuseras det väl rätt mycket på att de hade ovanligt hög skottprocent och att man var det lag som släppte till flest lägen i slottet och utan högberg hade man blivit avslöjade för längesen.

Men till saken hör att även myrenberg hade bra underliggande siffror och räddade i snitt lika många skott som högberg per 60 spelad minut.

Att man dessutom försöker få det till att LHCs utdelning är "ohållbar över tid" tycker jag snarare indikerar på att laget är kraftigt underskattade då det, enligt mig, är det spetsigaste laget i hela ligan.

Och det har ju inte blivit mindre spetsigt med spelare som kovacs och shore.
Kommentera