1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492372 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2729575

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gavelo:

Såklart menade Törna inte det, men jag känner din känsla av frustration.

Det har verkligen inte taggat i. Vi har inte sett alla våra tilltänkta första-linor en enda gång under försäsongen. Vi har inte fått till det i egen zon, istället så har vi krånglat till det.

Vi har i en del matcher haft bra spelvändningar, men i en del inte. Enligt mig har vi varit bättre mot bättre motstånd. Men å andra sidan har vi varit helt överspelade, speciellt mot Timrå.
- Ändå har vi lyckats vinna. Vilket skapar en falsk trygghet, men eftersom vi vet att den är falsk så har det blivit en riktig otrygghet. - Vi är ju inte dumma i huvudet.

Karlin med sin stab har verkligen en uppgift att få spelarna att förstå sina roller (Vilket inte ens de har rimligen klurat ut än) förstå spelarnas förväntade insatser. Förstå hur "fan" spelsystemets baskontur är i verkligheten.

Det kommer att bli svårt, för jämfört med ifjol så vi mer eller mindre hade ett gratis spelsystem de flesta hade självförtroende från, vilket vi blev tvingade att justera eftersom motståndarna läste oss.

I år så är tanken helt säkert att vi i grundspelet skall sikta på att inte göra naiva utspel från egen zon. Det märks lite tycker jag att man tänker göra annorlunda. Vi lyckades förändra det här till acceptabel nivå ifjol, men nu har vi en ny trupp som inte hade grundspelet från Allsvenskan att falla tillbaks på.

Det kanske inte spelar så stor roll, men oavsett så skall alla fatta det snart. Med ett lag som inte hunnit med att förstå sin roll, eller exakt hur man utför grundspelet från försvar, som Karlin och staben vill ha det. I alla fall inte praktiskt, med sig själv i centrum.

Man raljerar när man spontantänker.
Kommentera