1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492444 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2729681

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Gavelo: Jo, han var nog irriterad över att spelet inte sitter. Tvärtemot den stora delen av forumet tyckte han problemet var att spelarna funderade för mycket och att det inte var en inställningsfråga. Om man ska fundera inför varje beslut så tar det för lång tid och man blir helt enkelt usel. Får ingen fart på skridskorna osv.

Jag minns hur det såg ut under Andreas Johansson där orken tröt snabbt och vi inte alls fick ut något ur laget.

Jag skulle säga att det påminner om man man börjar köra bil. Man är superfokuserad, tittar överallt och håller krampaktigt i ratten. Hur folk kan köra bil, byta musik och hålla igång en konversation samtidigt verkar overkligt.
Sedan när allt blivit en vana, så behöver man inte lägga ens en tiondel på att fundera på blinkers, växla osv.
Plötsligt får man ett helt annat flyt.
Igår kändes det som att många var nya bilförare där varje manöver blev en utmaning. Systemet måste tränas in så det sitter.

Symptomatiskt är att fjärdekedjan är bäst, för de spelar enklare. De vet hur de ska spela.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: När samspelet inte fungerar så tenderar man ju att försöka lite extra mycket, rätt klassiskt för tex målskyttar, när målen inte trillar in så blir dom överkonstruktiva vilket ofta tar dem längre och längre från att faktiskt göra mål.

Det är ju fantastiskt märkligt att Modo hamnat i detta övertänk när vi faktiskt fick en drömstart på försäsongsmatcherna, självförtroendet borde varit rätt bra.
Kommentera