1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495133 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2736765

Sv: Apropå ingenting...
Blake: på tidningskungen.se köper du 6 mån för 462 kr per månad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
19MoDo21: Sanny skriver:
"Om de hockeyallsvenska klubbarna skulle få ytterligare tio miljoner kronor i kommersiella rättigheter skulle det inte göra någon som helst skillnad för deras ekonomi över tid. På den sista raden skulle det vara ett nollsummespel eftersom satsningen på att ta sig upp till SHL skulle vara densamma. Samtidigt skulle rädslan för att åka ur vara ännu större. Det är bara att se på SHL och dess klubbar sett till den utveckling som de haft på sina tv-rättigheter och hur få lag som faktiskt gjorde ett ekonomiskt plusresultat i fjol."

Jag undrar hur dum i huvudet/hjärntvättad han måste vara för att ens tänka i de banorna. Självklart skulle det göra skillnad. Självklart skulle det finnas klubbar som fortfarande skulle kunna hamna på obestånd, men resonemanget är ungefär som att det spelar ingen roll om familjen får högre lön för barnen skulle ändå kräva mer pengar så det vore till ingen nytta. Ingen är väl så dum egentligen??? (Jag tänker inte dra parallellen till hjärnskakningar, även om den hade varit lätt att göra).

Svenska hockeyförbundet skulle släppa till SHL och HA att förhandla om tv-avtal, men öronmärka en procentsats av dessa för att fördela nedåt och till junior/pojksidan. Det går inte att göra på kort sikt såklart.
Kommentera