1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495133 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2736775

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Med nuvarande system där ett lag från allsvenskan automatiskt går upp så stämmer säkert resonemanget på topplagen vad gäller att de lär betala ut högre löner om de får ett extra tillskott på 10 miljoner. De värvar spelare från en högre hylla och därmed ökar löneskostnaden. På så sätt ökar deras chans att vinna finalen.

Det Sanny inte tänker på är ju att med attraktivare spelare och bättre spel på isen lär ju också publikintäkterna öka och det man förlorar på högre löner tar man igen på ökade publik- och sponsorintäkter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Här är mina förslag på hur man skulle kunna förbättra svensk hockey relativt enkelt.

1) Skapa en fond som får x% av SHL:s TV-intäkter. Räcker med några få procent. Dit kan klubbar eller kommuner ansöka för att få stöd för att bygga nya träningshallar alternativt göra om en naturis till konstgjord is (och kanske sätta tak och väggar). Även om det bara skulle generera i 2-3 nya isytor om året, så skulle det förbättra svensk hockey på sikt mycket mer än om allsvenska spelare skulle få några tusenlappar till i månadslön.

2) Gör om uppdelningen i division 1-serierna. Sluta med paragrafrytteriet. Strunta i om det inte blir exakt samma antal lag i varje serie, anpassa storleken efter geografi. Att en del lag hamnar i situationer där de spenderar hur många timmar som helst i bussar gör säkerligen att spelare slutar spela och definitivt att de utvecklas mindre. Det gör också att massa resurser går till själva resandet. Det är en idiotisk situation som hockeyförbundet enkelt skulle kunna lösa om viljan fanns.
Kommentera