1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495063 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2738180

Sv: Apropå ingenting...
J F K: För övrigt har Aftonbladet försökt sig på att ranka lagens ekonomier:
www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/JbBJdj/expertens-betyg-pa-shl-klubbarnas-ekonomi

MoDo fick en fyra, vilket innebär en delad tredjeplats tillsammans med HV bakom FBK och VF.
---
Brynäs får en tvåa pga sitt siffertrixande:
Hela SHL gjorde ett samlat minusresultat pandemisäsongen 20/21 på -20,2 MSEK. Brynäs gjorde ensamt själv -23,1 MSEK den säsongen. Med andra ord svarade gävleklubben själva för mer än det totala underskottet i ligan.

Den stora förlusten åt upp hela det egna kapitalet, men klubben tog till en sista panikåtgärd. En ”oberoende” värdering av sin egen arena ökade värdet och därmed det egna kapitalet med 42,7 MSEK. Nu måste man skriva av en del av detta värde år efter år, men har ju förstås inga som helst problem med att klara elitlicensen. Frågan är bara – vem skall köpa arenan och man är tvungen att sälja? Nu när den dessutom blev 40 MSEK dyrare genom ett pennstreck.
---
Timrå fick föga förvånande en etta:
Det var den 13 augusti i år som Sundsvalls Tidning meddelade att Timrå IK hade hamnat hos Kronofogden efter en obetald skatteskuld på 1,6 miljoner kronor. En nyhet som givetvis plockades upp av flera medier. Det är heller inte första gången, samma problem har rapporterats både 2014 och 2017. Att inte klara av att betala sina skatteskulder i tid utan att hamna hos fogden kan inte ge annat än en etta i betyg.

Trots detta fick Timrå ändå plocka fram 1,5 miljoner kronor i uppskjuten skattefordran för att klara elitlicensen på 8%. En åtgärd de inte praktiserat tidigare år.

Timrå är en av klubbarna som är i ytterligare behov av intäktsförstärkning för att ha råd att vara med och konkurrera i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det mest fantastiska siffertrixandet måste varit av de som gick plus eller knappt minus coronasäsongen/säsongerna. En del klubbar blev ju till och med återbetalningsskyldiga till staten för att ha ansökt om och sedermera fått för stort ekonomiskt stöd.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Förmodligen kommer MoDo kunna gå om en del klubbar i och med vår stabilare ekonomi. Det kommer nog inte bli lättare för hockeyklubbarna med ekonomin och lag som Timrå m.m kommer behöva ändra sina sportsliga ambitioner. Sedan handlar det även om hur näringslivet utvecklar sig i området med sponsorer o.s.v. Om northtvolt inte skulle bli ett av Sveriges största ekonomiska fiasko på mycket lång tid skulle exempelvis Skellefteå kunna få en allt mer dominant roll i svensk ishockey. Nu har de istället problem med ekonomin och hade minusresultat trots att de vann guld.
Kommentera