1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495269 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #2738785

Sv: MoDo Hockey - Leksands IF 24-09-28 Hemma
Brander: Defensivt tror jag faktiskt att hägg är bättre och det behövs när så många av våra backar är offensiva. Känns lite sådär när våra tre matcher slutat 0-5, 5-1 och 5-4. Som någon tidigare skrev i tråden tror jag att vi kommer ha väldigt svårt att vinna matcher med 1-0 eller 2-1 och vår offensiv kommer inte briljera alla matcher. Känns som att det kommer gå åt helvete när EK får stå. Visserligen är han inte dålig, men vi behöver en målvakt som storspelar med vår tafatta defensiv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Leksands IF 24-09-28 Hemma
JonathanF: Tabellen haltar, men likväl: 6 lag har släppt in fler mål än oss. Endast fyra lag har gjort fler mål än oss, och alla fyra har en match mer spelad.
Många hävdar att Modo hittills bara spelat bra i en period av 9.
Tänk då hur bra vi kan bli när spelet börjar klaffa!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Leksands IF 24-09-28 Hemma
JonathanF: Jag tycker att backarna får alldeles för mycket skit för det defensiva. Det är framförallt forwards som kommer fel i backcheck och glömmer markering i egen zon, som gjort att vi släpper in mål. Man kan gnälla på Bernhardt och Winberg när de krockade, men hur kunde Leksand komma tre mot två? Hur kunde Lang få en helt ren gata att åka in och skjuta på? Kort sagt så är det i mina ögon mycket vanligare att felen defensivt begås av forwards än backar.

Hade forwards varit mer uppmärksamma defensivt från anfallszon så skulle vi släppt in betydligt färre mål, oavsett om Bernhardt eller Hägg varit inne.
Kommentera