1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495718 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #2740092

Sv: MoDo Hockey - HV71 24-10-01 Borta
Nucky: Har ni tänkt på hur ofta vi skyller pinsamma förluster på att motståndarnas målvakter storspelar? J F K stod för ett klassiskt citat när vi spelade i Hockeyallsvenskan som löd något i stil med att "anledningen till att vi inte tagit ännu fler poäng är att motståndarnas målvakter alltid gör sina bästa matcher mot oss".

En rimligare förklaring är att vi är extremt o-jobbiga att ha att göra med. Inget snösprutande, inga raka-vägen-mot-mål-åkningar, utan det snurras runt i sarghörnen och ska passas till öppna lägen. Detta blir extra problematiskt när en stor del av våra forwards är av tuta-och-kör-typ som enbart kommer till sin rätt ifall de går rätt på mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - HV71 24-10-01 Borta
Bad_Brett: Igår radade vi upp enorma lägen i 1-2 som borde betalat sig och där vi var tillräckligt heta runt mål, var snarare tillfälligheter och en bra målvakt som avgjorde.

Märks dock stor skillnad på hemma- och bortaplan att vi vågar kliva på och spela mer självsäkert och med större pondus hemma.
Stor skillnad där.
Man hade önskat att True använt sina kilon mer, tycker han är lite för snäll med tanke på hur mycket plats han faktiskt skulle kunna ta med ett mer aggressivt närkampsspel.
Aagaard tycker jag dock var bättre igår än tidigare, visade mer grit och tjurskalle
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - HV71 24-10-01 Borta
Bad_Brett: Håller med dig 100%, men du glömde klassikern " vi sätter skotten mitt i magplattan" 😉

Det där fascinerar mig. Om man tränar varenda dag, hur kan man INTE lära sig att skjuta BREDVID målvakten???? Och dessutom gärna innanför målramen
Kommentera