1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

498205 inlägg · 4091 ämnen

Inlägg #2746608

Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 24-10-10 Hemma
Chamez: Nu när det hackar så mycket i offensiven, borde man inte gå all in på att stänga bakåt?

Håll tredje och andragubben lågt i pressen så man alltid har täckning bakåt. Ingen pinchning för backarna. Man-man försvar för att hålla motståndarna på utsidan.

Sen går man all in på kontringar, vi har ju många forwards som kan sticka fort.

Ta bort Bernhardt och ersätt med en defensiv pjäs så skulle mycket vara vunnet också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 24-10-10 Hemma
Sigge: Hur ska man kunna gå all in på defensiven, när halva backuppsättningen inte har en aning om hur man spelar försvarsspel?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 24-10-10 Hemma
Sigge: Modo har missat det fundamentala, dvs anpassa sitt spel från HA till SHL. Nu sitter vi här snart 1,5 år efter uppflyttningen och spelet är närmast 0 anpassat till den nya svårare ligan. Det är därför det ser ut så här och resultaten blir därefter. Detta har lag som Timrå och Leksand gjort, som kände att de harvat allt för länge i HA. Det vi gör nu påminner skrämmande mycket om Larry Hurras som försökte med egna idéer som blev sönderläst från dag 2
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 24-10-10 Hemma
Sigge: Ja om Bernhardt så håller jag med dig. Han håller inte för SHL. Han är för slö och gör alldeles för många fel i defensiven. Men det är också ett stort fel Karlin gör att han använder spelarna fel i PP. Jag tycker inte de har tydliga roller.
Sen tycker jag inte de ska gå all in på defensiven men de måste justera så de stänger mitten. Man ser att motståndarna vet exakt vart de har modo så de slänger iväg puckar i mittzon när 3 modospelare är på puckföraren. Då får de fri gata i mittzon till att fördela pucken hur de vill. Mitten måste vi stänga till.
Kommentera