1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

498214 inlägg · 4091 ämnen

Inlägg #2746977

Sv: Apropå ingenting...
Framnäs: Antal matcher som varje spelare bidragit med poäng i

3/7: Södergran
2/5: Ranta
2/7: Woods, Bernhardt, True, Carlsson, Ladue
1/3: Näsén
1/4: Rundblad
1/6: Jacobsson (varav två min istid i en match)
1/7: Jasek, Aagaard, Norlinder, Vigneault, Niederbach, Winberg

Fortfarande noll: Sex spelare där dock Olofsson är den med krav på sig att producera

Vår säsongsinledning svart på vitt. Av spelarna från HA-laget är Södergran den som visar utveckling. De tänkta att leverera i PP, Woods och Bernhardt, ligger än så länge på samma poäng som nyförvärven True och Ladue, som ju värvades hit av andra orsaker än spets. Om vi vänder blicken mot tillskotten så har Jasek och Norlinder klarat av att hamna i protokollet i en match av sju. Ännu sämre än de från HA-laget alltså (förvisso ligger även Aagaard där på 1/7).

Nu står vi i ett vägskäl där man kan fundera på om den som tagit kliv sett till matchprestationer ska stöpas om till ny spets, slängas in i första PP-uppställning osv. Eller om man ska gå efter hur det "borde vara", att Södergran trots allt är längre ner i hierarkin - de som inte visat det ännu kommer snart göra fler poäng än honom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Framnäs: men sammantaget känns det som spelet varit för dysfunktionell och matcherna för få för att kunna utvärdera enskilda spelare utifrån deras poängproduktion.

Ta en sån som aagaard, hans styrka är ju att stå på rätt ställe vid rätt tidpunkt för att kapitalisera på ströpuckarna. Så länge vi är i sarghörnen eller skjuter i block skapas inga lägen han kan kapitalisera på.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Framnäs: de två spelare som producerat bäst hittills är också de två spelare som är minst beroende av sin omgivning. Ranta och Södergran gör poäng beroende på dagsform och motståndarnas missar.

Övriga spelare är i mycket högre utsträckning beroende av sina kedjekamrater.
Kommentera