1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

498869 inlägg · 4092 ämnen

Inlägg #2748756

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-10-12
Vikingmodo : Ja problemet är jubatt jag tror alla är överens om att varken Folin, EJK eller Berg är stabila SHL spelare. Alla kan göra det ok men det inga spelare som gör oss bättre rent speltekniskt.
Dock var dom kanske viktigare än man trodde för själva laget.

Och det är människor, det är kontrakt, ekonomi etc. Nog tror jag Hinken gärna haft kvar Berg istället för att ta in t.ex. Ludde. För där fick man en billig möjlighet att ha en bred backsida. Man ville även ge Norén chansen.
Men det hade varit hål i huvudet att tacka nej till Norris. Och då valde Berg att gå vidare för att få speltid.

Verkligheten är inte svartvit.
Precis som att ifjol såg Vigge ut som en riktigt bra värvning. För att få honom fick han ett snedbetalt kontrakt som kostar mer än det smakar i år. Södergran var det nog många som var sugen på där i början av förra säsongen efter succé starten. Man fick nog till en deal man var nöjd med där och då.
Men det är betydligt enklare att vara sportchef med facit i hand.

Ska Hinken vara nöjd? Nja, och det tror jag inte han är. Vi får väl se hur han agerar framöver. Men jag tror att om vi går tillbaka till att driva föreningen som vi gjorde innan HA äventyret så går vi tillbaka till en förening i kaos där dyra namn värvas och föreningens existens sätts i andra rummet efter tillfällig utdelning.

Vi är dåligt till nu. Men det känns ändå tryggare än som vi höll på där kring 2010 och framåt. Jag tycker inte vi ska gå wild and crazy bara för vi går mot en tung säsong. Med en stabil förening överlever vi i HA också om det nu slutar där.
Bränner vi allt vi har på att klara oss kvar i år på dyra spelare (som även nu vet att vi betalar överpris om vi börjar shoppa i panik) så riskerar vi hamna där vi var mellan 2016-2018 igen.

Nog kan det hända att vi behöver förstärka laget, men jag tycker, och hoppas, att det inte sker i vild panik.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-10-12
Monno: Bra analys, Vigge har varit sådär, men tycker han visade gott gry idag.

Men vi har ett halvt lag som snart måste börja producera. Dock är Hinken väldigt anonym senaste tiden. Hoppas han mår bra bara, eller är han iväg och scoutar? Länge sedan han syntes till, så lite orolig blir man
Kommentera