1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499007 inlägg · 4092 ämnen

Inlägg #2749011

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-10-12
Peja: Det spelar ingen roll vad spelare och tränare gjorde i klubben för ett halvår sedan, det enda som spelar roll är vad de gör här och nu. Tyvärr är det alldeles för få som begriper det där.

Det är lite som när någon blir uppsagd från ett företag och folks spontana reaktion är: "Horribelt! Personen har byggt upp företaget nästan på egen hand, varit en älskad kollega i 30 år, slitit dag och natt och genererat tiotals miljoner med intäkter under sina 30 år! Hur kan de göra så här?"

Det hela är mycket enkelt: Oavsett hur fantastisk en medarbetare må ha varit, så är det en färskvara. Går produktiviteten ner enbart några procent så är sannolikheten stor att det blir billigare att ersätta personen med en mer junior förmåga med lägre löneanspråk, och då är det naturligtvis helt rätt att göra det, då målet alltid måste vara att se till aktieägarnas bästa.

Med andra ord är det irrelevant om så Hinken offrade såväl hälsa som familj för att rädda MoDo. Det var då och nu är nu. Resultaten på isen är undermåliga och då vore det tjänstefel av ledning och styrelse att inte diskutera alternativa lösningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-10-12
Bad_Brett: Men applicera det på en spelare. Säg att någon gjorde en grym säsong 23/24, ska man då sparka spelaren om den har gjort 10 dåliga inledande matcher 24/25?

Förstår vad du menar men håller inte med. Karlin har ju visat tidigare att han kan vända negativa trender.
Kommentera