1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499812 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2750295

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: det är ju det som är Hinkes karaktärer. Fantastiska personligheter
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Vikingmodo :

Hinken har inte värvat några etablerade klasspelare. De flesta förstår varför. Det har inte funnits några pengar till det.

Det betyder inte att han inte budat på klasspelare.

Konkurrensen är mördande.

Topplag har redan klasspelare, de kan höja budet på de bästa som finns att tillgå. MoDo kan inte det. Vi har så många platser som borde förbättras att lägga alla pengarna på en enda spelare är inte bara orimligt, det är verklighetsfrämmande.

Vi behöver inte en enda stjärna, som valt oss för pengarna och dessutom med på andras bekostnad. Den stjärnan skulle dessutom ha i beräknande att förbättringarna i laget bara hade varit honom, ingen annan. Varje stjärna förstår att det inte är ett vinnande koncept. En stjärna gör inget lag, det vet t.o.m. stjärnorna.

Vi har varit tvungna att göra rimlighetstolkningar på varje spelare vi värvat. Ingen har varit en stjärna.

Man tolkar enskilda egenskaper man sett eller i värsta fall fått tolkat till sig, från tredje part emellanåt. (Från scouter som har själva gjort en tolkning. Källor man innan bestämt sig för att tillförlitliga.)


Det är ju så det fungerar. Man har en budget, men har önskningar om vad man behöver och summa summarum, så blir det en kvalificerad gissning.

Däremot kan man ju ganska snabbt tolka personligheten hos en spelare. Andras uppgifter, samt det man själv kommit fram till.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Vikingmodo : Markus Modigs, Richard Marenis, Mikael Ruohoma, några av Hinkens värvningar som fått lämna under säsongen tidigare år, blir Jasek nästa?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Vikingmodo : Jag kikar inte in här för att fejka sympati och låtsas gjuta mod i nån. Jag hade också varit djupt orolig, sjukt less och antagligen spytt ohämmat med galla över de i ledande positioner om det gällt Timrå. Känner en mkt stark samhörighet med er som tappar tålamodet med ledning samt spelare i den högre hierarkin som sviker. Sen kan man älta till döddagar om vad som är "rätt" sätt att älska sitt lag. Verkligheten är att det är precis lika individuellt som hur man hanterar ett sorgearbete. Sen får alla andra tycka vad de vill.
Däremot är Abris på AB en pajas. Yrar om att uppförsbacken redan möjligen är för stor för Modo och refererar till att avståndet till Brynäs nu är 10 p. Som ligger 7:a. Jaha, så d e t är alltså Modos mål den här säsongen, att komma före Brynäs? Man kan ju i nuläget annars tänka att undvika kval vore både rimligt och helt ok. Och dit är det 3 p.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Vikingmodo : Alltså... jag tyckte han var galen som skrev 5-årskontrakt med Olofsson. Men då tänkte jag nog mer "det där är en spelare som inte gör över 30 poäng", inte att han skulle gå helt poänglös.
Kommentera