1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499788 inlägg · 4093 ämnen

Inlägg #2750549

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Hur hittar man en ledig toppcenter den här tiden på året? Hittar man en så måste man nog överbetala honom rätt mycket med tanke på vårat tabelläge. Och konkurrerar vi med toppklubbar om honom så är det nog kört ändå..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gusse: Nu känner jag att det blir så mycket papegoja-negativism här inne, och jag vet, det är för att man bryr sig och är orolig efter uteblivna poäng. Men här kommer exempel på att en säsong är lååång:

Färjestad hade ett lag med högt skattade veteraner, de som hade tagit klubben till en andraplats i SHL-tabellen säsongen innan. Men det funkar plötsligt inte lika bra längre. Man sladdar efter i tabellen och står aldrig för de där riktigt stensäkra insatserna. Ludvig Byström är en del av detta FBK-lag som målat upp stora frågetecken i Värmland. I mitten av november efter 20 spelade omgångar ligger klubben på negativ kvalplats. Där vände det, i omgång 21 lyckas laget för första gången få in fler än tre mål efter 60 minuters spel. I omgång 21! Till slut blir man ändå femma i tabellen med 28 vinster och 27 förluster på 55 omgångar, och tar sig därefter till SM-final i slutspelet.

Leksand kvitterade med 52 sekunder kvar i match sju, där man förlorade skotten med 48 - 14. I förlängningen lyckas man skicka ner oss till HA trots en tydlig klasskillnad lagen emellan. Men hade man varit bra i HA dessförinnan då? Nej, inte direkt. Man kom från 27 vinster och 25 förluster i serien. I mitten av november låg satsande Leksand på 14:e plats i tabellen, allra sist efter panka klubbar som Pantern, Asplöven och Sundsvall. Då hade det spelats 24 omgångar av 52! I princip samma spelartrupp får ihop det sedan och kan snubbla klubben upp till SHL 5 månader senare.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gusse: Dessutom räcker det inte med en, vi behöver två.
Hursomhelst måste något göras nu, inte imorgon.

Som det här laget uppträder kommer vi inte ta en poäng till före novemberuppehållet, spiralen är rakt nedåtgående och öär inte plana ut om inget sker.

Vi måste ha en junior i egna leden som direkt kan ersätta True, hoppas Hinken kan finna en lösning där omgående.
Sen måste Karlin få fart på kärnan som faktiskt producerade förra säsongen, fattar inte hur lamslagna de blivit i inledningen av denna.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Rögle hade väl fått Rem Pitlick på sitt bord. Är väl bara att spränga banken och värva!
Kommentera