1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

500264 inlägg · 4094 ämnen

Inlägg #2753411

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-10-19 Hemma
Domsjö: Passar inte till oxfilé.

Men ja, att göra likt Krizan och ta en shot före match för att lugna nerverna är nog inte så jäkla dumt. Vore intressant med forskning på det där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-10-19 Hemma
Bad_Brett: Finns ganska mycket forskning på alkohol i relation till prestation och långsiktig påverkan inom idrottskontexten. Kanske inte så mycket om exakt fallet med Krizan och intag precis innan tävlingsmoment. Det finns dock gott om belägg att större doser alkohol överlag har tydligt negativ påverkan på kroppen avseende prestation och återhämtning samt nedsatt produktion av testosteron. Beror på flera olika kontexter som vilken sport/gren/typ av träning det handlar om och typ av kroppskomposition det rör sig om. Men har för mig att de flesta källorna rörde sig om 1,5g/kroppsvikt i kg +/- nån enhet där. 0,5g och under visade sig ha en ganska obetydlig påverkan i de flesta fall eller till och med en viss positiv inverkan i vissa avseenden om jag inte minns helt fel.

Behandlade en hel del vetenskapliga artiklar gällande detta för inte så länge sen i ett något annat sammanhang. Det är ganska intressant.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-10-19 Hemma
Bad_Brett:
Dopingklassat i skytte.
Kommentera