1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

502120 inlägg · 4096 ämnen

Inlägg #2755763

Sv: MoDo Hockey - Apropå Ingenting
Domsjö: För sådär 20-25 år sedan upplevde jag att Svarten som förhållandevis intelligent - definitivt en av de smartaste i laget. Hans snacka, fräcka svar i intervjuerna gjorde att jag började le så fort jag såg honom göra sig redo för en intervju.

Efter debaclet som sportchef började jag fundera lite på hur driven och smart han egentligen är. Samtidigt visste jag vilka problem han hade haft med magen och när inte magen fungerar, så fungerar inte hjärnan heller. Så är det bara.

Men nu när han syns alltmer som expert har jag börjat undra ännu mer. Jag var lyrisk över att han skulle komma in i TV4, att vi skulle få in någon som verkligen begriper ishockey istället för ytterligare en goon.

Men... jag börjar verkligen undra hur bra koll han egentligen har. Jag tror de flesta av oss som har följt Oskarshamn den här säsongen är överens om att de har något intressant på gång, att de kan bli en spännande underdog, men Svarten sågade deras lagbygge rätt rejält och var bergsäger på att de kommer bli ett mittenlag. I dagsläget ligger de alltså en poäng bakom tokhyllade Björklöven och har nyss värvat Carter Camper.

De har redan in Campers intåg en tredjekedja med Savilahti och Sveningsson. Jag tippade dem trea i serien men börjar känna att jag nästan underskattade dem. Känslan är att de kommer vara den största utmanaren till Björklöven, med reservation för att Djurgårdens lagbygge är skräddarsytt för ett slutspel.

Men återigen. När Svartvadet stämplar Oskarshamn som ett mittenlag, vad baserar han det på? Kan det rent av vara så att Bad Brett hade varit en bättre sportchef än gamle Svarten...?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Apropå Ingenting
Bad_Brett: "Framtiden är ljus" mm krossade mina illusioner kring Svarten som nån större strukturerad tänkare.
Däremot var han bra som kapten.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Apropå Ingenting
Bad_Brett: Min syn på svarten är att han inte är en medial person, jag tycker inte hans sätt att prata i poddar eller kommentera i tv flyter, det känns som en obekväm person som fått ett jobb med att kommentera fast man vet att man fuskat på cv’t och inte alls har någon erfarenhet av jobbet.

Rent hockeymässigt är han svår att greppa, jag tror inte han är så kvick när det gäller tekniska detaljer utan svarten känns mer som en sådan som genom blod svett och tårar nått sina framgångar, sen måste jag flika in att svarten stod för väldigt mycket av vad jag älskar hos en hockeyspelare och kapten.

Jag trodde Oskarhamn skulle bli ett topplag i Allsvenskan, det känns ignorant att inte ha med en Shl nykomling som topplag med det enorma extra resurser dom sitter med.
No tar dom in Camper som du sa och de pengarna fanns redan i budgeten enligt Alsenfeldt och då kan man nog misstänka att Oskarshamn kommer ha råd att addera även senare under våren om det behövs vilket nog inget annat lag i As kommer ha möjlighet till utan extern spons.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Apropå Ingenting
Bad_Brett: Känns som att det inte bara är han som är färgad av att sitta på läktarn, tycker sanny och company är väldigt dålig på att se in i framtiden också trots deras resumé.

Får väl glädjas med att trots att man har spelat i amerika så är hockey fortfarande en komplex sport.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Apropå Ingenting
Bad_Brett: Och i SHL förra säsongen så tippade han dom väl sexa?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Apropå Ingenting
Bad_Brett: beröm för MoDograbbarna i ÖP- när MoDolånen TJ och JN kom kvistande från Ö-vik blev det åka av- skriver de bl.a.
Kommentera