1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495369 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #576940

Sv: Hockey
Intervju med Hasse Jonsson i senaste numret av Tidningen Hockey:

I fjol var det enormt fokuserat på Peter Forsberg - hur är livet utan honom i Örnsköldsvik?
-Bara bra, tack. Klart att alla lag vill ha en av världens bästa spelare, men vi visste ju att han skulle tillbaka till NHL igen. Nu koncentrerar vi oss på den trupp vi har och nye tränaren Harald Lückner.

Hur var det att höra snacket om "Real MODO" och att ni floppade trots alla stjärnor?
-Slutspelet speglar hela säsongen - vi varvade riktigt bra insatser med riktigt dåliga. Vi hade tänkt gå längre än till kvartsfinal, men var alldeles för ojämna. Jag har varit med länge och påverkades inte så mycket.

Är det skönt att slippa samma favoritskap och press den här gången?
-Skönt och skönt... det är ju alltid så att en massa så kallade experter ska spekulera innan säsongen . och inte alltför många brukar ju ha rätt (ha, ha). Men det gör oss ingenting att slå ur underläge, det tror jag alla tycker.

Hur upplever du, som en av de äldre i laget, att ta ännu större ansvar när NHL-stjärnorna stuckit?
-Det känns på samma sätt som vanligt, även om jag förstås har skaffat mig mer rutin att bidra med. De bästa spelarna ska vara med på isen -oavsett om du är 19 eller 35 år. Och alla måste ta ansvar för sitt.

Vilka klubbar gör upp om titeln i vår?
-Frölunda och Färjestad ligger som vanligt bra till, annars får vi väl se efter 10-15 omgångar vartåt det lutar. Vårt första mål är givetvis slutspel.

Kommentera