Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #648335

Sv: Media
Veckans elitseriefemma:
Veckans elitseriefemma
Stefan Liv, HV 71
Stefan Liv blev tredjemålvakt i OS och det känns väl rätt just nu. I veckans två matcher har han bara släppt in två mål och har spätt på räddningsprocenten ytterligare.

Fredrik Olausson, HV 71
Olausson fyller 40 år i oktober, men det märks inte på isen. Efter fyra nya passningspoäng i veckan leder han elitseriens poängliga bland backarna. Rutin räcker långt.

Ross Lupaschuck, Mora
Kanadensaren gick tidigt i draften -99 (34), men har bara fått göra tre NHL-matcher. Men i Mora har han staplat poäng. Ett mål och fyra ass i de två senaste.

Tomi Kallio, Frölunda
Den sympatiske finländaren är Frölundas verklige matchvinnare. Han har tagit sitt ansvar hos de skadedrabbade göteborgarna och gjort tre mål och passat till två i de två senaste segermatcherna.

Kalle Kerman, Mora
Moras nye finländare är en av elitseriens vassaste målskyttar. Han har ett oerhört snabbt tillslag då han direktskjuter. Det blev tre mål hemma mot Södertälje och ytterligare ett borta mot Luleå.

Jonas Höglund, Färjestad
Den gamle skyttekungen har vaknat till liv efter jul, efter en mörk höstsäsong. Nu avgjorde Höglund borta mot Modo och spädde på med ett mål och en ass hemma i segermatchen mot Linköping.

Källa:Aftonbladet
Kommentera