Finland har på något sätt blivit ett slagträ i den svenska målvaktsdebatten enligt temat: - Titta på Finland hur de gör… Ja, och om man gör det så kan man konstatera: Varje lag har sin egen målvaktstränare.
I Finland är det inte bara förbundets roll utan mera föreningarnas insikt och vilja att satsa på målvaktstränare som är förklaringen. Så mellan Finland och till de svenska klubbarnas målvaktssatsningar är det en milsvid skillnad. Naturligtvis måste målet för en svensk målvaktssatsning vara den samma: -En målvaktstränare , i varje svenskt lag.
Det finns inget trollspö att vifta med eller något hokuspokus. Det är bara ett hårt arbete med utbildning och uppbackning av målvaktstränare i klubbarna som gäller.
Vi har mycket annat att lära av Finland, det är inte bara i målvaktsfrågan som vi kan lära av Finland utan kanske lika mycket av finländarnas öppna sinne för nyheter och exempel från andra ishockeynationer. Harri Rindell, har massor av erfarenheter som tränare både i Finland och Sverige. Han hade en intresseväckande jämförelse mellan svensk och finländsk ishockey. En framställning som bl.a. visade att Finland är betydligt nyfiknare och offensivare när det gäller sin omvärldsorientering och vilja att prova nya saker.
Han konstaterade att Finlands förhoppning om att juniorerna skulle få flera chanser och därmed skapa nya elitspelare genom en stängd liga inte alls gav förväntat resultat. Det verkade heller inte vara någon bärande anledning. Men däremot var det en tvingande nödvändighet för att kunna hålla spelarlönerna nere och rädda ett antal finska elitklubbar vid ruinens brant från konkurs. Harri Rindell kunde också konstatera att Finland är betydligt aktivare för att följa utvecklingen i Kanada, USA, Ryssland – och inte minst Sverige för att förbättra sig sportligt på alla områden.
Finland har på något sätt blivit ett slagträ i den svenska målvaktsdebatten enligt temat:
- Titta på Finland hur de gör…
Ja, och om man gör det så kan man konstatera: Varje lag har sin egen målvaktstränare.
I Finland är det inte bara förbundets roll utan mera föreningarnas insikt och vilja att satsa på målvaktstränare som är förklaringen. Så mellan Finland och till de svenska klubbarnas målvaktssatsningar är det en milsvid skillnad. Naturligtvis måste målet för en svensk målvaktssatsning vara den samma:
-En målvaktstränare , i varje svenskt lag.
Det finns inget trollspö att vifta med eller något hokuspokus. Det är bara ett hårt arbete med utbildning och uppbackning av målvaktstränare i klubbarna som gäller.
Vi har mycket annat att lära av Finland, det är inte bara i målvaktsfrågan som vi kan lära av Finland utan kanske lika mycket av finländarnas öppna sinne för nyheter och exempel från andra ishockeynationer.
Harri Rindell, har massor av erfarenheter som tränare både i Finland och Sverige. Han hade en intresseväckande jämförelse mellan svensk och finländsk ishockey. En framställning som bl.a. visade att Finland är betydligt nyfiknare och offensivare när det gäller sin omvärldsorientering och vilja att prova nya saker.
Han konstaterade att Finlands förhoppning om att juniorerna skulle få flera chanser och därmed skapa nya elitspelare genom en stängd liga inte alls gav förväntat resultat.
Det verkade heller inte vara någon bärande anledning. Men däremot var det en tvingande nödvändighet för att kunna hålla spelarlönerna nere och rädda ett antal finska elitklubbar vid ruinens brant från konkurs.
Harri Rindell kunde också konstatera att Finland är betydligt aktivare för att följa utvecklingen i Kanada, USA, Ryssland – och inte minst Sverige för att förbättra sig sportligt på alla områden.