Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #774003

Sv: Media
Repris på tidigare--Brendl bänkas en match ?--För att övriga ska få tillbaka självförtroendet att göra mål.

Kanske övriga laget blev tvungna att hitta målet själva, kanske börjar det sitta i spelarnas "undermedvetna" att någon "annan" gör ju mål om jag misslyckas och det är ju vad som händer match på match att Brendl gör mål. Men nu har han gått mållös två matcher och det innebär två förluster. Kanske det börjar kretsa för mycket runt en spelare, naturligtvis ligger ett helt lag bakom fram och motgångarna. (Ens undermedvetna sitter i lilla hjärnan i bakhuvudet och det nås inte med tankar och funderingar från stora hjärnan men kan påverka upplevda saker negativt utan vetskap(enkelriktat).)
Efter att ha lyssnat på webbradion från HV 71 kan man konstatera att det inte längre handlar om det "undermedvetna" längre, utan nu är det befäst i stora kontoret och dethär upplever jag har skett smygande under en längre tid nu.
Alla söker Brendl i PP och det har de andra lagen redan listat ut och PP går bara sämre och sämre.
Om alla bara väntar på att Brendl skall sätta en strut så blir de andra hämmade fast det finns tio potentiella målgörare till.
Vad jag menar är att det kanske läggs för stort fokus på en spelare så att hela laget blir hämmat.
Jag drar gärna paralleller med Marian Hossa när han kom till Mora och tog speltid av Horcoff och Cleary och det gick sämre för Mora. Hossa gjorde mål, men mindre för laget. Thornberg fick frågan; Vilken spelare som gjort mest för sitt lag i ES under säsongen 04/05 ? Svar; Shawn Horcoff i Mora, men tyvärr kom Hossa osv.
Nu får ni förstå mig rätt att att Brendl har gjort mycket för Mora och kommer att göra mera i fortsättningen förhoppningsvis.
Självförtroendet hos övriga spelare att kunna göra mål måste öka.
Kommentera