Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #845738

Sv: Nu börjar slutspelet !
horcoff:
Det där handlar mycket om coachernas fingertoppkänsla - hur man bäst får ihop det för dagen bästa laget. Och detta behöver inte betyda Brendl eller inte Brendl, utan snarare Brendl ibland.
Den fingertoppkänslan tycker jag saknades ibland i höstas medan tränarna har gjort ett förträffligt jobb den senaste månaden. De har vågat göra laguttagningar som i förhand ibland verkat konstiga men som med facit i hand visat sig vara precis de rätta. Den senaste månaden har de till exempel fått kritik för att de ibland bänkat Blatak, som var vår bäste spelare före jul. Men se på resultatet de matcher han fick nöta filt! Och de spelare som ställts över har oftast gjort ett kanonjobb när de släppts in på isen igen. Inte minst visade sig beslutet att ställa över de tre tjeckerna mot Brynäs vara helt riktigt.
Jag är övertygad om att både Brendl och laget mår bra av att han ställs utanför laget när han inte gör sitt jobb - på samma sätt som en Brendl i form och med rätt attityd är en tillgång för vilket lag som helst.
En rätt nära parallell är väl fotbollslandslaget och Zlatan. Är det bra eller inte att han är med igen? Ja, om han platsar och det inte sker på bekostnad av lagmoralen.
Rätt eller inte - vad gäller både Pavel och Zlatan - vet vi först i efterhand. Men hittills har våra tränare gjort ett riktigt bra jobb på den punkten!
Kommentera