NHL

14663 inlägg · 804 ämnen

Allstar idag!

« · 207511 Till forumet


Allstar idag!
Yeah ha! Idag är det dags för allstar matchen i NHL! Tyvärr får vi bara se tre svenskar på planen.. men alltid något,, FOppa Lidas o Näslund... Alla i western allstar-laget.. Så alla som har canal+ kan skatta sig lyckliga.. 20.00..
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Finns ju inget tråkigare än All Star matcher.

Förresten, har inte med saken att göra, mera med svensk media.
Irriterar mig över att svensk media skryter så jävla mycke om allt och alla som har med Sverige att göra.
Ta tex Foppas comeback när Colorade spelade 1-1 mot LA, minns det bra. Då var rukrikerna typ "foppa matchens gigant" och vad gjorde han... ja han hade en målpassning.... wow!

Andra ex. svensklaget Ottawa (med hela 2 svenskar)

Ni svenskar kanske inte bryr er så mycke hur mycket svensk media överdriver allt, men för oss som inte är svenskar är det faktsikt irriterande, tror oxå ni skulle känna lika om ni fick se likadana rubriker i nån utlänsk tidning.

Svensk media har verkligen gått för långt.
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: Läs inte skiten då...Och jag skulle inte bry mig det minsta om det stod liknade rubriker i andra länder ...det är väll inte så konstigt att varje land förljer sina och överdriver sina stjärnors insatser...dessutom ska man ta allt som står i tidningar med en nypa salt.

Håller med dig om allstar matcherna.
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: Jag instämmer helt!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: Allstar matchen är juh skitskojig.. Kan tyckas att allstar matcen i sverige är ganska tråkig.. men att se foppa och alla andra stora stjärnor leka på isen e ju härligt... Sen så vet jag inte om svensk media överdriver så mycket, dom ger foppa o lidas o co mycket beröm men det förtjänar dom juh, dom är två av v'ärldens absolut bästa lirare,, annars tycker jag aftonbladet o co är gansa duktiga på att klaga på svensk hockey!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85:

Ja det är verkligen överdrivet att foppa, lidström och näslund är bra. Speciellt med tanke på att Lidström som blev förste icke nordamerikan att bli bäste back i nhl och blev rankad som världens bästa spelare efter förra säsongen och foppa 2:a(av a m e r i k a n s k media). Foppa har ju dessutom kommit 2:a ett flertal ggr nu och anses dessutom som en av världens bästa tvåvägs spelare(om inte d e n bästa) och Näslund ja, som tillhört nhl:s bästa målskyttar senaste åren och leder dessutom målligan nu och ligger 2:a i poängligan.

Kanske bara är jag och svensk media som tycker dessa spelare är bra? :)

Och på tal om Ottawa som svensklag så var det väl 3-4 svenskar där samtidigt ett tag om jag inte minns helt fel?
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Vader: Klart dom är världslirare! MEn sen så ska man inte glömma borta att det finns bra många fler namn i USA som är mycket duktiga och populära.. inte minst Nylander, Salo och Alfredsson!..
Kommentera

Sv: Allstar idag!
FredrikM: Ja det håller jag verkligen med dig om. Men om du läser det jag svarade på så säger ju finländaren att svenska nhl spelare inte är så bra som svensk media skriver, jag ville bara ta några exempel och påpeka att vi faktiskt har bra spelare!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Vader: Ja då jag menade inte det som någon kritik! Men oftast så är det så att man talar om Lidas, Sudden, Foppa o Näslund...tänkte bara ge ytterligare exempel på duktiga svenskar! De som säger att svenskarna får för mycket uppmärksamhet o beröm har juh antagligen fel, titta bara på hur många svenskar som är lagkaptener eller vise lagkaptener i sitt lag i NHL! Affe, Sudde, Näslund, Lidas, Norströmtror jag, men listan går juh o göra längre, men som sagt det om något bevisar väl att de är duktiga!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
FredrikM:

Jag talar INTE om beröm, om du kan läsa?
*suck* det spelar väl fan ingen roll hur bra eller berömd man e alla ska ju behandlas på samma sätt, orkar inte förklara hela skiten, för ingen verkar förstå nånting!
Det är hursomhelst riktigt skrattretande att läsa vajegång de handlar om nån tex NHL sjärna som gjort 1+1 i matchen som laget vann med typ 5-2, och så är man hjälte... om man e svensk!

Minns oxå när Huselius gjorde ett mål när Florida vann en match med 4-1 och han gjorde sitt mål i tomt mål, m.a.o. 4-1 målet...
Nästa dag var media helt uppe i varv, och påstådde att Huselius var matchens hjälte genom sitt MATCHAVGÖRANDE (?!) mål.!!!!
Tycker ni det är rätt skrivet?


Natten:

haha, jaaaa, vilken idé!

".det är väll inte så konstigt att varje land förljer sina och överdriver sina stjärnors insatser...dessutom ska man ta allt som står i tidningar med en nypa salt."

- Om man jämför Finland och Sverige så kan man lungt se vem som drar mest hemmåt.
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: Jag kan hålla med dig till viss del angående det faktum att svensk kvällspress ofta sätter rubriker som inte står i paritet med prestationen (typ "Huselius var matchens hälte", när han i själva verket satte pucken i tom bur).

MEN... det faktum att vi bor i Sverige och att media därför uppmärksammar svenskarna extra mycket det går inte att komma ifrån. Visst har det kanske skrivit notiser om t.ex. Saku Koivu och den i mitt tycke bäste finländaren nu...Olli Jokinen, men inte på samma sätt som det görs om svenskarna. Även om dom kanske egentligen förtjänar omnämnandet mer.

Jag är rätt så säker på att i Finländsk media så står det desto mer att läsa om Koivu, Jokinen, Lehtinen, Kapanen etc... men eftersom jag varken läser dessa tidninger eller förstår språket så kan jag inte veta om deras mediabild är lika skev som den i Sverige har en tendens att vara ibland.

Ett faktum kvarstår dock, som Vader mycket riktigt påpekade. Att den amerikanska branschtidningen The Hockey News listar två svenskar som de bästa spelarna i världen. Visst lär vi ösa beröm över dessa personer då även i svensk media (även om det ibland tenderar gå till överdrift).
Kommentera

Sv: Allstar idag!
One more thing...på the hockey news "halvsäsongs-världsranking" var Näslund etta före Lemieux!

Men det kommer en frisk Lemieux som spelar inatt igen fixa till =)
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Deas: vilka tror ni vinner stanley-cupo då?själv hoppas jag på antingen pittsbu´rgh eller toronto.....men zäta i detroit skulle också gärna få lyfta bucklan....
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: Jo fast även man bara gjort ett mål kan man ha lirat jäkligt bra i matchen och gjort andra bra saker som kan ha lett fram till segrern mm!?..
Kommentera

Sv: Allstar idag!
heart: Hmm. Pittsburgh ska först och främst gå vinnande ur streckfighten för att jag ska börja drömma om stanley cup =)

Om de tar sig vidare kommer nog inte två bra kedjor, en hyfsad (ibland skitbra) målis och ett taskigt försvar räcka till.

Om de ska komma nån vart i slutspel så måste Hedberg och Lemieux storspela. Händer det kan de nog skrälla en runda eller två...
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Deas: Jo men så tror jag med... hoppas Hedberg visar från vilken klubb han kommer från i Elitserien!.. KÖR HÅRT PITTSBURGH..
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: För övrigt så har ju Finland mest bara dussinlirare i NHL. Finns ju bara en handfull finländska stjärnor i NHL. Kanske därför det inte står att läsa så mycket i finsk media. :-)
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Er der nogen der kan give et länktips til rangeringerne efter halvdelen af sæsonen...altså den hvor Näslund er nummer 1...jeg har forsøgt at finde den, men det er ikke lykkedes endnu!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Da Beezer:

Som sagt de har inget med att göra hur bra man e...
Men om man gör typ 1 av lagets 5 mål i en match, ska de inte så att man e matchhjälte, varifrån man än är!!! och hur jävla bra eller dålig man e!!

Dussinlirare? lite mer än så faktiskt, snart är vi nog ifatt Er svenskar, iår tror jag vi har runt 35 spelare som har fått spela nån match... Sverige har väl runt 50-55 så inte är de så stor skillnad egentligen...

Och sen har de ingen betydelse när de handlar om landskamp för då vinner vi ändå. *hehe*
De handlar om laganda, de är de mer av i finland, inte lika diviga spelare som i Sverige... eller hur??
Som bevis kan man ju bara ta de senaste VM/OS turneringarna.
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: Klart man kan bli matchhjälte om man bara gör ett mål, som jag sa innan så kan man göra många andra betydande saker i matchen som kan var delaktiga i segern! Annars kan man juh också vara en mathchjälte om man gör ett mål på helt egen hand, och om motståndar laget pressar o man snor åt sig pucken osv!.. 50-35=15..
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: Som jag tidigare nämnt så instämmer jag i ditt resonemang. Men, ärligt talat så har ju Finland mest bara dussinlirare. Den finska bredden börjar mycket riktigt ta in på den svenska motsvarigheten. Men Sverige har väldigt många fler toppar.
Kommentera


Sv: Allstar idag!
blutten: FORZA PITTSBURGH!!!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
blutten: Lemiux regerar!!!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
det är todd som regerar i nhl nu! hane kung!!!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
det är todd som regerar i nhl nu! hane kung!!!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Bertuzzi e kung: vilket lag spelar han i då?vancover?
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Da Beezer:

Jo, ni har större bredd...
på anfalls sidan ligger ni ganska långt före oss.
fast backar har vi nog nästan lika bra, då talar jag om bredd.
Timonen (ca. 25 min./match), Niinimaa (25-30 min./match), Sami Salo (20-25 min./match), Numminen (25-30 min./match), Toni Lydman (25-30 min./match)
Dom får mycket speltid i sina lag fast offensivt är dom inte lika bra.

Javisst, visst har sverige bra backar oxå, Lidström (kanske nhls bäste), Dick (haha!) Tärnström, K.Johnsson, Hävelid (genombrott iår), Tärnqvist (???)...

Men sen... kommer de inte så mycket mer svenska backar som får mycket speltid...

Så på backsidan e vi ganska jämna.

Målvaktsidan då..
Ni har ju som bekant en topp målvakt i Tommy Salo (som har finska rötter, hehe)... Johan Hedberg har inte vart så bra iår.
Men de 2 är enda ni har i NHL...

Iofs har vi ingen riktig 1:a målvakt, Pasi Nurminen isåfall,
han har stått ungefär 60 % av Atlantas matcher.
Miikka Kiprusoff (ca. 15/50 matcher), Jani Hurme (mycket bra statistik, spelat ca. 20/50 matcher), Jussi Markkanen (ca. 15/50 matcher)

Så på målvaktsidan har vi större bredd.
Men som sagt... vi vinner ändå när d handlar om landskamp =)
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: Jämför senaste VM/OS säger du?

Okej då. I OS var vi lika dåliga eftersom vi båda två åkte ut i kvarten. MEN Sverige spöade faktiskt blivande OS-mästarna Kanada REJÄLT i första matchen...(ingen tröst dock men ändå)

I senaste VM så vann Sverige brons-matchen över Finland trots att inte Tommy Salo spelade. Eller ska vi kanske säga tack vare? (Nä, jag skojjar bara :)

Nå, hur var det där med att ni vinner varje landskamp? Kort minne tydligen.
Kommentera

Sv: Allstar idag!
samjo: Sverige har ett helt klart bättre lag än Finland!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Hey! Use the new "Sverige vs Finland" thread! ;)
Kommentera

Sv: Allstar idag!
finne85: I OS var vi mycket bättre än Finland får jag ta och säga.
Skulle vi inte underskattat Vitryssland, skulle vi mycket väl kunnat gå till final och vunnit guld.

Vad jag såg i OS så vann vi landskampen över er där?

Detta året har inte svenska landslaget varit speciellt bra, kan man ju se på vårt antal förlorade landskamper.

Att vi förlorar mot er detta året har inte nåt med våra spelare att göra.
Vi har bättre förstaserie än er.
Jag tror det beror på att våra spelare inte är samspelta tillräckligt. Det går inte hålla på att ta in nya och sparka folk hela tiden i landslaget, då lär de aldrig känna varandra.

Har vi våra NHL-spelare kan jag inte se nån större chans för lilla Finland?
Ni har ingen spelare som kan komma upp i den standarden som Peter Forsberg, Mats Sundin, Markus Näslund och Tommy Salo har.
Pasi Nurminen är bra och han där hmm.. i Mighty Ducks, har tappat namnet för tillfället. Men de är knappast lika bra som de jag nämde.
På backsidan vill jag nog också säga att Vi är bättre.
Ni har ingen Lidström, ingen Tärnström, vad var det för roligt med namnet "Dick" föresten!? hm. Trodde du hade ett lite äldre beteende?
Skulle inte Dick blivit skadad skulle han säkert legat bra till i poängligan för backar.

Visst har ni ett bra lag, men det är inget att skryta över.
Ni är fortfarande lillebrorn i OS.
MVH Hasse
Kommentera

Sv: Allstar idag!
HasseT: Om "Vi har bättre förstaserie än er." syftar på att Elitserien är bättre än SM-Liigaa så kan jag inte hålla med!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
HasseT: Du det finns nog ganska många spelare i NHL som kan fajtas med näslund fopp o co.... tänk bara på Jokkinen, Selläne o Koivo(hur det nu stavas).. MEn sen så kan jag hålla med om att vi har fler storstjärnor än FInland!..... Hur som helst ni snackar om alla jäkla backar hela tiden....

MEN VARFÖR NÄMNER NI INTE M A T H I A S Ö H L U N D
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Da Beezer: Har Finland en stängd liga? Så fall lär dom inte ha så mycket bättre serie än sverige så länge till!.. hum kom o tänka på all finska fd NHL-spelare som kommit till elitserien på senaste tiden,, Kallio, Virta, Hyvonnen(?)... Undra varför alla väljer Sverige? bättre betalt?... hur som helst tycker jag sverige borde göra nått åt att alla lagen numera värvar mer o mer utländskt, om det fortsätter så här så finns det snart inga svenskar kvar i lagen i ES!
Kommentera

Sv: Allstar idag!
Varför pratar vi Sverige vs Finland i All Star tråden och inte i Sverige vs Finland tråden!?

Ursäkta men jag är petig med sånt där...en ovana sen mina dagar som monark i onlinespelet Utopia.
Kommentera

« · 207511