NHL

14663 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #208227

Sv: Allstar idag!
finne85: Jag kan hålla med dig till viss del angående det faktum att svensk kvällspress ofta sätter rubriker som inte står i paritet med prestationen (typ "Huselius var matchens hälte", när han i själva verket satte pucken i tom bur).

MEN... det faktum att vi bor i Sverige och att media därför uppmärksammar svenskarna extra mycket det går inte att komma ifrån. Visst har det kanske skrivit notiser om t.ex. Saku Koivu och den i mitt tycke bäste finländaren nu...Olli Jokinen, men inte på samma sätt som det görs om svenskarna. Även om dom kanske egentligen förtjänar omnämnandet mer.

Jag är rätt så säker på att i Finländsk media så står det desto mer att läsa om Koivu, Jokinen, Lehtinen, Kapanen etc... men eftersom jag varken läser dessa tidninger eller förstår språket så kan jag inte veta om deras mediabild är lika skev som den i Sverige har en tendens att vara ibland.

Ett faktum kvarstår dock, som Vader mycket riktigt påpekade. Att den amerikanska branschtidningen The Hockey News listar två svenskar som de bästa spelarna i världen. Visst lär vi ösa beröm över dessa personer då även i svensk media (även om det ibland tenderar gå till överdrift).
Kommentera