NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Årets Rookie?

« · 106539 Till forumet


Årets Rookie?
Enligt kanadensiska sportkanalen TSN (The Sport Network) tippas Henrik Zetterberg (Detroit) bli "Rookie of the year" kommande NHL-säsong. Två andra kanditater är finlänske Jani Rita (Edmonton) och ryske Alexander Frolov (Los Angeles).

Själv känner jag inte till så många av ungdomsspelarna. Finns det någon ytterligare som ni tror har chans att ta hem "Calder Trophy"? Eller som ni tror har potential att göra en bra "rookie"-säsong? Själv tror jag Mattias Weinhandl kan lyckas mkt bra om han ges chansen. Den killen besitter grymt stor potential! Topp3 bland "rookies" vore ingen omöjlighet att nå. Han är dock lite för ojämn för att vara med och slåss om förstaplatsen. Kanske får han inte ens spela i Islanders utan hålla till i farmen. Det återstår att se.

Den 9:e oktober drar det igång. Drygt 40 dar kvar nu.
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
samjo:

Glöm inte bort Berglund bara..
Hans 9 poäng på 15 matcher ifjol bådar gott för rookie ligan år..
Bara de hittar en plats för honom han spelade ju från 1:a till 4:e linen förra säsongen...
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Marchment: Jag läste någonstans att samma TV-bolag som tippat Henrik Zetterberg som etta hade med Berglund på plats 5 eller 6. Så han är inte bortglömd. Berglund får kanske konkurrera med en annan svensk (Salomonsson) om en plats i Devils uppställning. Men jag håller med om att Berglund gjorde mkt bra ifrån sig de matcher han fick chansen. Klart bättre poängsnitt än t.ex. Salomonsson.
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
samjo:
Det som ytterliggare talar för Henrik Z är det faktum att Steve Yzerman missar de första 3 månaderna av säsongen.
Talang har han ju ocj med den omgivning som han får i Detroit får vi hoppas på det bästa även om han inte kommer att få lika mycket istid som förra årets 1:a och 2:a Healey och Kovalchuk (som var ordinarie från början i botten gänget Atlanta).
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Frasse99:
Kovalchuck ser helt klart ut att bli nästa Bure. Divig, dålig i defensiven, men otroligt talangfull offensivt. Kovalchuck gjorde 29 mål på 65 matcher som rookie! Kan man förvänta sig 40 nästa säsong om han är skadefri, varför inte?
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Deas: Apropå diviga målspottare.

Bure, Kovalev, Kovalchuk. Ser du någon gemensam nämnare? Varför är det bara ryssar som är dom extra "diviga" kan man fråga sig? Har det något med deras uppväxt att göra och självhävdelsebehov? Det lär ju finnas mängder av unga ryska talanger i det egna landet så man kanske måste utmärka sig extra mycket för att synas? Sedan verkar beteendet fortsätta i vuxen ålder...

Den största divan av dem alla är väl Yashin. Men han kan å andra sidan BÅDE passa och göra mål :)
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
samjo: Varför allt detta snack om Svenska spelare. OK, Z är bra men man ska inte glömma spelare som till exempel Jay Bouwmeester och Rick Nash (1:a totalt i årets draft.) dessa två seplare kan komma utvecklas på samma sätt som Kovalchuk och Heatley gjorde förra säsongen i Atlanta då både Bouwmeesters Florida och Nash's Columbus låg långt ner i tabellerna förra säsongen och de därför borde få mycketspeltid i lagen.

Z:a kan dock inte räknas bort. speciellt inte nu när Yzerman blir borta ett tag. Han kan verkligen utvecklas om han placeras ihop med "rätt" typ av seplare. dvs offensiva spelare så han får börja sin NHL-karriär som tex offensive Espen Knutsen som när han spelade i Anaheimfick sepla en roll som defensiv checking-line spelare.

Hoppas på det bästa. tänkte även passa på att höja ett litet finger för Brad Boyes i Toronto Maple Leafs. får han spela så kan han, under rätt förutsättningar, vara med och slåss om Calder Trophy. Om intedenna säsong så eventuellt nästa, han kommer bli riktigt vass om han fortsätter utvecklas i den takt hgan gjort de senaste säsongerna

Usch varför svarade jag egentligen?=). svårt att förutse vem som kommer gå bra under en säsong. aja får se under säsongen hur det blir. men de flesta svenskarna håller nog en tumme eller två för Z:a i alla fall.
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
samjo:
Kovalev gör fler mål och assist än Yashin, dessutom spelar han bra box-play. Men lite diva är han, iaf en humörspelare, han kan vara otroligt upp och ner.
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Samjo:
Kovalev gjorde mer poäng på 11 matcher mindre än Yashin...Han var dessutom +2 i ett lag som gick väldigt mycket minus. Yashin däremot var -3 i Islanders som gick bra under grundserien. Kovalev är fortfarande, trots hans tre senaste säsonger, lite underskattad.
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Hmm, nu har jag helt övergivit ämnet....sorry ;)
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Borgenvik: Ja vi skulle ju snacka Rookies så varför inte nämna Boewmeester och Nash? Men dessa två fanns inte med på TSN:s topp3-ranking (där Zäta var rankad #1). Men visst finns chansen att de skulle kunna lyckas redan direkt...

Hur länge är man rookie förresten?
Christian Berglund fick ju debutera i Devils ifjol (spelade 15 matcher), men han räknas fortfarande som "rookie". Måste man komma upp i ett visst antal spelade NHL-matcher för att inte längre få kallas "rookie"? Spelar det nån roll vilken ålder man har? Vissa spelare debuterar ju som 25-åringar. Räknas de fortfarande till "rookies"?
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Deas: Det är lätt att glida från ämnet. Jag gjorde det väl först när jag nämde de ryska divorna. Du har nog rätt i att Kovalev är en bättre spelare än Yashin, men det jag hävdade var att Yashin är den största DIVAN. Kovalev är rätt divig själv. Nobbade precis ett 5-årskontrakt med Penguins. För dåligt betalt tyckte han. Ska vi gissa att det knappast rörde sig om summor lägre än 70 mille/år i 5 år i sträck (det blir ju "bara" 350 miljoner). Han kanske ville ha 91 miljoner / år som Rangers ger Bobby Holik. Det är så sjukt mycket pengar att man häpnar. Men man orkar knappt bry sig längre. Klubbarna verkar tydligen kunna betala såna summor utan att gå omkull. Fråga mig inte hur? Rangers omsättning måste ju vara astronomisk. Hur mkt kan det röra sig om? > §250M/år?

Nu gled jag från ämnet ännu mer :)
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Ersätt paragraftecknet med ett dollartecken så blir det bättre.
Mer än $250.000.000/år?
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
samjo: Det verkar som att kovalev fick ett erbjudande om 25 miljoner dollar på 5 år. Alltså samma som Washington ger Robert Lang....5 miljoner per år är hälften av vad storstjärnorna får, och Kovalev är en av dom...
Det värsta är lönerna som Guerin och Holik får nu, det försvårar situationen för Pittsburgh eftersom Kovalev "förtjänar" mer än de gör.
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
Deas: Jämför vi med Näslund (som kom tvåa i poängligan ifjol) så tjänar Näslund 42 miljoner/år. Kovalev kanske anser sig vara dubbelt så bra som honom, eller?? Man måste ju också överväga om klubbkänsla/stjärnstatus värderas högre än lönen. Jag skulle hellre tjäna lite mindre och vara i Näslunds position (lagets stora stjärna och målskytt) istället för att ta emot de stora summorna och trängas med en massa andra stjärnlirare i t.ex. Dallas eller Rangers. Men det är ju bara jag det. Personligen tycker jag att 42 miljoner är en hutlöst bra årslön för att spela ishockey! På 2 år så är du ju ekonomiskt oberoende för resten av livet om du sköter korten rätt. Nej jag tycker INTE att Kovalev förtjänar mer än $5/år även om säkert marknaden tycker att han gör det.

En annan "underbetald" svensk är Daniel Alfredsson. Han tjänar "bara" $4.5/år. Men klagar han? Hans agent försökte att förhandla om en mer marknadsmässig lön för honom men till slut så nöjde sig Affe med den lön Ottawa erbjöd honom istället för att bråka. Heders åt honom för det.
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
samjo: Det bevisar ju bara hur enormt underskattade svenska hockeyspelare är därborta.. Dit kan vi också räkna Tommy Salo tycker jag, nu har ja inte hans lönepapper framför mig.. Men ryktet Salo har är bra mycket sämre än Salo som spelare..
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
KentaK: I Edmonton är Salo hur stor som helst...men jag tror att rätt många av de amerikanska lagens supportrar inte känner till Salo speciellt bra. Det måste ändå vara en rätt skön sits för Salo att känna att han är ohotad #1 i sitt lag. Men visst är han underbetald med NHL-mått mätt.
Kommentera

Sv: Årets Rookie?
samjo: om jag inte minns helt fel så är man rookie om man är under är 25 år gammal och ny i ligan eller aldrig har spelat mer än 25 matcher under en säsong.

är itne säker påom det är 35 matcher.. men jag har för mig det. (har itne tid o kolla nu, sitter på jobbet)
Kommentera

« · 106539