NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Okänd Svensk till Phoenix Coyotes

« · 96349 Till forumet


Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
Fredrik Sjöström är klar för Phoenix Coyotes!
Se länk
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
Jag sa ju det!!!
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
KentaK: Ska man kalla dig Saida nu eller? :)

Gillas man av självaste Gretzky så var det ju givet att man skulle få prova på spel i Phoenix till slut. Kanske något överraskande att det blev redan i år. Frölunda måste väl ändå vara lite konfunderade när de valde att inte låta Sjöström ingå i truppen för ett år sedan och han istället satte sig på planet till nordamerika för spel i juniorligan där.

Själv känner jag inte till Fredrik som spelare, men läste att han spelat två år i MODO:s juniorlag. Mycket talangfull men ofta skadad. Nu har han fått ett bättre kontrakt än självaste Zäta. Henrik fick väl drygt 25 miljoner för 3 år i Detroit (men mindre om han skulle hamna i farmen). Sjöström får 30 miljoner av Phoenix, plus samma lön även i farmarligan!
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
samjo:
Japp, maxlön för en rookie..
Men jag undrar om Huselius inte hade ett liknande kontrakt när han åkte över?

Snacka om skillnad, Sjöström skulle kunnat välja att spela i Halmstad Hammers förra säsongen och då kan jag inte tänka mig att han hade varit aktuell för spel i nordamerika nu!!
Men det finns många svenskar som går på niten när dom åker över och prövar juniorspel, se bara hemkommare som Bornhammar och Soling senast!!

Men det va långt ifrån chockande, Gretzky föll tydligen för grabben under junior vm för två år sen! Och har man halva inne på The Great One så kan man ju nästan räkna med NHL-spel!!
Bara att han blev vald som etta för Phoenix i förra draften var ju en mindre chock för dom flesta..
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
samjo: Sjöström spelade faktiskt bara en säsong för MODO innan han flyttade tillbaka till Göteborgs trakten. Fredriks tillbaka flytt var lite omdiskuterad.

I hans kontrakt ingick att han när som helst fick flytta tillbaka för spel i Kungälvs IK. Detta utnyttjade Fredrik och Frölunda på ett sätt som man kan ha synpunkter på. Fredrik skrev på för Kungälv Ik för att i nästa sekund signa med Frölunda, ungefär så gick det till om jag minns det hela.

Under sin enda säsong i Övik så imponerade inte Sjöström så mycket på mig. Enligt min topplista den säsongen över 83orna så var nog Sjöström inte bättre än femma. Jag rankade Jocke Lindström, Jonas Almtorp, Johan Agu och Mikael Zajkowski högre.
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
MartinSedin: Sjöström är väl ett tydligt bevis på att bara man har lite flyt och träffar de rätta människorna, så kan NHL-kontraktet ligga nära. Sjöström fick sin chans under junior-VM när Gretzky såg på och han tog den. Måste ju ge hopp för de som spelat med honom (och kanske t.o.m. varit bättre långa stunder) att också de få chansen i framtiden.

Men jag tror som sagt att det smartaste är att vänta i Sverige och bida sin tid. Det krävs nog en väldigt speciell mentalitet (eller att Getzky tror på dig) för att du ska lyckas ta klivet som svensk in i kanadensisk juniorhockey och sedan direkt vidare till NHL.

Bouwmeester (#3 i år) ryktas det tydligen om att han ska kunna ta klivet direkt in som ordinarie i NHL. En annan back som tidigare gjort det var Chris Pronger. Men Boewmeester ska enligt rapporter vara ännu bättre än vad Pronger var i den åldern. Florida har väl inte den starkaste backbesättningen så han kanske kan lyckas.

Rich Nash (#1) jämfördes av ESPN Magazine i spelstil med en viss herr Forsberg. Inga små krav den killen lär leva få leva med :)
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
samjo:
Bouwmeester är väl vad jag har hört, en lite mer skridskoskicklig back med ett fint spelsinne och ett kanonskott!
Till skillnad från Pronger som kom in i NHL tack vare några rejält tunga tacklingar!!

Undrar vilken spelartyp som har lättast för att lyckas...
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
KentaK: >Undrar vilken spelartyp som har lättast för att lyckas

Det är nog svårt att svara på exakt. Men har du tillräckligt med talang och är beredd att jobba hårt så lär du lyckas oavsett spelstil. Chris Pronger använder sin stora kropp till sin fördel, medan Niklas Lidström använder sitt spelsinne och placeringsförmåga. Lidström har ju bevisligen lyckats bättre, även om det kanske var tuffare för honom i början att slå igenom än det var för Pronger.

Bouwmeester verkar onekligen vara en stor talang. Det var lite överraskande att han "bara" gick som nummer 3 i draften. Men enligt en artikel ur ESPN sportsmag (länktips) veckan före draften så spelade det egentligen ingen roll vem av de fyra som gick först i draften man tog. ALLA beräknas bli tongivande spelare i framtiden. Förutom dessa fyra så sades draften vara ovanligt tunn på talanger i år...
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
Glömde bifoga länken där Boewmeester anses endast överträffas av legenden Bobby Orr vad gäller skridskoskicklighet.
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
Gaaah...tredje gången gillt! :)
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
samjo: Jo, Bouwmeester kommer nog bli stor, dom spelarna som har det här stora trycket på sig, brukar oftast lyckas.. som Yashin, Kovalchuk med flera med flera..
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
KentaK: Långt ifrån alla klarar av pressen och steget att gå från juniorstjärnor till NHL stjärnor. Två av de mest kända exemplen från senare tid kommer nedan.

Några exempel.
1994
Edmonton Oilers valde Jason Bonsignore som fyra i draften. Jason har i dagsläget gjort 79nhl matcher och mindre än 20 poäng. Supertalang som aldrig tog steget fullt ut och har inte spelat i NHL sedan 1999.

1993
Alexandre Daigle valdes som nummer ett av Ottawa Senators och folk pratade om en ny Mario. Daigle har numera slutat och Ottawa ångrar idag att man inte valde spelare som Chris Pronger, Paul Kariya eller Saku Koivu istället.
Kommentera

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
MartinSedin:
Jason Bonsignore va ju inte i närheten lika upphåsad som Bouwmeester är och Kovalchuk var tex..
Kommentera

« · 96349