NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #96394

Sv: Okänd Svensk till Phoenix Coyotes
MartinSedin: Sjöström är väl ett tydligt bevis på att bara man har lite flyt och träffar de rätta människorna, så kan NHL-kontraktet ligga nära. Sjöström fick sin chans under junior-VM när Gretzky såg på och han tog den. Måste ju ge hopp för de som spelat med honom (och kanske t.o.m. varit bättre långa stunder) att också de få chansen i framtiden.

Men jag tror som sagt att det smartaste är att vänta i Sverige och bida sin tid. Det krävs nog en väldigt speciell mentalitet (eller att Getzky tror på dig) för att du ska lyckas ta klivet som svensk in i kanadensisk juniorhockey och sedan direkt vidare till NHL.

Bouwmeester (#3 i år) ryktas det tydligen om att han ska kunna ta klivet direkt in som ordinarie i NHL. En annan back som tidigare gjort det var Chris Pronger. Men Boewmeester ska enligt rapporter vara ännu bättre än vad Pronger var i den åldern. Florida har väl inte den starkaste backbesättningen så han kanske kan lyckas.

Rich Nash (#1) jämfördes av ESPN Magazine i spelstil med en viss herr Forsberg. Inga små krav den killen lär leva få leva med :)
Kommentera